Sakarya’da bitkisel üretimde arı kullanımı yaygınlaşacak


Gündem 11.07.2021 14:30:00 0
Sakarya’da bitkisel üretimde arı kullanımı yaygınlaşacak

Sakaryada Büyükşehir Belediyesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (MARKA) alınan teknik destek ile ‘Bitkisel üretimde polinatör olarak arı kullanımının yaygınlaştırılması’ projesi kapsamında Pamukova, Geyve ve Taraklı ’da çiftçilere eğitim verdi. Çok sayıda çiftçinin katıldı eğitimlerin sonunda ise katılımcılara sertifika verildi.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü, MARKA işbirliğinde ‘Bitkisel üretimde polinatör olarak arı kullanımının yaygınlaştırılması’ projesi kapsamında Pamukova, Geyve ve Taraklı’da çiftçilere yönelik eğitimler gerçekleştirdi.

Tarımda bilinçsiz zirai ilaç kullanımını önlemek ve polinatör (tozlayıcı) olarak arı kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen ve Prof. Dr. Turan Karadeniz tarafından verilen eğitimlerin sonunda ise katılımcılara Büyükşehir Belediyesi tarafından sertifika verildi.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı