Sakarya’da Osmanlı Türkçesi ve Kur’an-ı Kerim’i online öğrendiler


Gündem 30.06.2021 17:00:00 0
Sakarya’da Osmanlı Türkçesi ve Kur’an-ı Kerim’i online öğrendiler

Sakarya Büyükşehir Belediyesi SAMEK’in online olarak başlattığı “Osmanlı Türkçesi ve Kuran-ı Kerim Kursu”programıyla kişiye internet üzerinden  784 kişiye toplam 913 saat eğitim verildi.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (SAMEK) programları devam ediyor. Bu kapsamda online olarak gerçekleştirilen Osmanlı Türkçesi ve Kuran-ı Kerim eğitimleri, vatandaşlardan büyük talep gördü. Bu eğitimlerde Osmanlı Türkçesi’nin kullanımı ve Kuran okuma konusunda başarılı olan toplamda 413 katılımcı, sertifika almaya hak kazandı. Online eğitimlerle kısa sürede önemli bir başarı elde eden katılımcılar, 1 Temmuz’da SGM’de sertifikaları takdim edileceği öğrenildi.


Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...