Sakarya’da Sapanca Gölü’nde temizlik hareketi


Gündem 7.06.2021 23:30:00 0
Sakarya’da Sapanca Gölü’nde temizlik hareketi

Sakaryada Sapanca Gölü ve çevresinde farkındalık için temizlik çalışması yapıldı.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, çevre gönüllüleriile Sapanca Gölü’nün çevresini temizledi. Farkındalık için bir araya gelinen buluşmada dalgıçlar, suya dalış yaparak gölün içindeki atıkları da topladı.

SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan’ın da yer aldığı farkındalık çalışmasında dalgıçlara tek tek teşekkür eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, gölün korunması için dikkat edilmesi gereken hususlara vurgu yaptı. Gölün korunması konusunda hassas davranıldığını kaydeden Başkan Yüce, “Sakaryamız adeta bir cennet.  İnsanoğlu var olduğu günden beri tasavvur edilen cennet hayallerini bir düşünün. Yemyeşil doğa, masmavi sular, ferah bir hava. Hepsi Sakarya’da mevcut. Deniz, göl, nehir, dağlar, ovalar, yaylalar, yeşilin onlarca tonu.  Hepsine sahibiz çok şükür.  Şehrimizin en önemli güzelliklerinden olan ve hemşerilerimizin içme suyu ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Sapanca Gölü bizim için çok önemli.  Sapanca Gölü’nü korumak ve geleceğe taşımak için birtakım yeni çalışmalara imza atacak, paydaşlarımızla bir çalıştay gerçekleştireceğiz. Hazırlıklarımıza başladık" diye konuştu.  Başkan Yüce, tabiatın miras değil, insanoğluna bir emanet olduğunu hatırlattı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı