Sakarya’da Uçak Kıraathanesi açıldı

Sakarya’nın yeni buluşma mekanlarından biri olacak olan “Uçak Kıraathanesi” vatandaşa hizmete başladı.


Gündem 11.10.2021 22:30:00 0
Sakarya’da Uçak Kıraathanesi açıldı

SAKARYA(İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediyesi  AIRBUS A300 uçağı, alarak Adapazarı Kent Park’ta Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nin hemen arkasına yerleştirdi. 1979 yılından itibaren dünyanın çeşitli ülkelerine kargo ve nakliye taşımacılığı yapan ve Büyükşehir’in projesiyle birlikte emekli olan uçağın içindeki koltuklar adeta lüks restoranlarda yer alan oturma alanlarına dönüştürüldü.

Koltuk ve masa bölümlerine önemli dokunuşların yapıldığı uçağın içinde bir de kütüphane oluşturuldu. 82 oturma kapasiteli uçağın içinde yemek, sıcak- soğuk içecekler, tatlı ikramı gibi hizmetlerle kütüphane hizmeti verileceği, ayrıca uçak içinde Sakarya’yı anlatan bir simülasyonun olacağı belirtildi.

Uçak Kıraathanesi açılış törenine katılan Başkan Ekrem Yüce, Şehrimiz havalimanlarına yakın bir konumda yer alıyor. Biz de şehrimize uçağı indirmiş olduk. Uçak Kıraathanesi ve Restoran projemizin içerisinde de bir simülasyonumuz var. Hemşehrilerimiz Sakarya’yı simülasyonla temaşa edebilecekler. Aynı zamanda engelli kardeşlerimiz için de asansörümüzü kısa süre içerisinde tamamlayacağız. 7’den 70’e tüm misafirlerini ağırlayacak Uçak Kıraathanesi-Restoran projemizin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.


 


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı