Sakarya Ekim Meclisinde 58 maddeyi görüştü

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yücenin açılışını yaptığı Ekim Meclis Toplantısında 58 madde görüşüldü.


Gündem 11.10.2021 18:00:00 0
Sakarya Ekim Meclisinde 58 maddeyi görüştü

SAKARYA(İGFA)- Ekim ayı için Meclis Toplantısı gerçekleştiren Sakarya Büyükşehir Belediyesi 58 maddeyi gündeme getirdi. Meclis Toplantısını açan Başkan Yüce, "Kenevir üretim alanını 100 dekardan 500 dekara çıkardık. 1 milyon tonu aşkın asfalt çalışmasıyla 700 kilometrelik güzergâhları yeniledik. İl Ormanı Tabiat Parkı’nı en gözde alanlardan biri haline getirdik. Şimdi de park içerisinde hayvanat bahçesi kuruyoruz" dedi. 

Yüzde 70 oranında yolları yenilediklerini dile getiren Başkan Yüce, "Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından verilen çok az sayıda bölge ve şehrin sahip olduğu “Bisiklet Şehri” unvanını almaya hak kazandık. İnşallah 21 Ekim itibariyle başlayacak organizasyonla sahip olduğumuz bu unvanı dünyaya duyuracağız. Bu süreçte Danimarka’ya gidecek ve resmi bir törenle unvanımızı alacağız.

Ardından 2 BMX Dünya Şampiyonasını ve 1 Dağ Bisikleti Dünya Şampiyonasını dünyanın en modern ve en donanımlı bisiklet parkuru olan Ayçiçeği Bisiklet Vadisinde gerçekleştireceğiz. EXPO Sakarya’yı da başlatıyoruz. Hem EXPO alanında hem de şampiyonalarda çeşitli etkinlikler düzenleyecek Bisiklet Şehri Sakarya unvanını hemşerilerimizle birlikte kutlayacağız" dedi. 

Meclis toplantısında; 1 ile 32 madde arasında kalan maddeler İmar ve Bayındırlık, 33 madde Hukuk, 34 madde de Plan ve Bütçe komisyonundan geldiği şekilde kabul edildi. 35 ile 42 madde arasındaki 8 madde ile 51, 52, 57 ve 58 maddeler İmar ve Bayındırlık, 49 madde ile 53 ve 54 maddeler Plan ve Bütçe komisyonuna oy birliğiyle havale edildi. 43, 44, 45, 46, 47, 48, 50, 55 ve 56 madde oy birliğiyle kabul edildi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı