Sakarya Geyve’de dev tarım pazarı kuruluyor


Gündem 11.06.2021 17:30:00 0
Sakarya Geyve’de dev tarım pazarı kuruluyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin üretici ve tüketiciyi buluşturacağı Geyve Safibey Ürün Toplama Merkezi projesinde ilk kazma vuruldu.  

SAKARYA (İGFA) - Sakaryada Geyve ilçesi Safibey Mahallesi’nde bölgenin tarımına hareket katacak olan Ürün Toplama Merkezi için ilk kazma vuruldu. 25 dönümlük arazide temel kazısı ve dolgu işlemleri başlatıldı.  

Sakarya’nın tarım üreticisi, kapalı alan içindeki satış alanlarında ürünlerini tüketiciyle buluşturacak. Ürünlerin tüketiciye kolay şekilde ulaşacağı ve bozulmadan saklanacağı bu merkez, bölgenin en büyük tarım pazarı olacak.

Şehre tarımsal kalkınma alanında değer katmak için çiftçi dostu belediyecilik anlayışıyla yeni ve sürdürülebilir projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, "Bu merkez bölgenin tarım anlamında en büyük pazarı olacak Çiftçinin ürünlerini bırakıp alabileceği, satabileceği modern bir alan inşa ediyoruz. Projenin 2. Etabı olan, 6 bin 500 metrekare büyüklüğünde ve 5 bin ton kapasiteli soğuk hava deposu için de hazırlık yapıyoruz. Sakarya’da tarımsal üretim hızlanacak, verimlilik artacak, çiftçimiz kazanacak” dedi.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı