Gündem

Gündem Haberleri

Sakarya raylı sisteme kavuşacak


Gündem 14.06.2021 18:00:00 0
Sakarya raylı sisteme kavuşacak

Sakaryada bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sakarya ulaşımına çağ atlatacak raylı sistemin detaylarını Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile birlikte görüştü. Görüşmelerde, hayata geçirilmesi planlanan raylı sistemin şehir merkezinden üç farklı güzergaha yolcu taşıması öngörüldü.

SAKARYA (İGFA) - Bir dizi program için Sakarya’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.  Başkan Ekrem Yüce’nin karşıladığı Karaismailoğlu’nun ziyaretinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ile birlikte TÜRASAŞ  Genel Müdürü Metin Yazar da hazır bulundu. Başkan Yüce, yapılan görüşmede Sakarya’nın ulaşımına çağ atlatacak raylı sistem projesini ve şehir ulaşımıyla ilgili bir çok projeyi Bakan Karaismailoğlu’na sundu.

Ziyaretle ilgili detayları açıklayan Başkan Yüce, raylı sistem için bakandan olumlu cevap aldıklarını müjdeledi. Raylı sistemin şehir merkezinden 3 farklı güzergaha  yolcu taşıyacağını belirten Başkan Yüce, Bakan İsmailoğlu’nun ayrıca 18 kilometrelik  Karapürçek Yolu, Alifuatpaşa Kavşağı, Pamukova  YHT İstasyonu ve yeni otoban girişi çalışmalarının yapımı için talimat verdiğini  söyledi.

Çalışma kapsamında raylı sistemin güzergahlarının da belirlendiğini kaydeden Başkan Yüce, "İlk güzergah Korucuk, bin yataklı hastane ve şehir merkezi arası olarak planlanıyor. Diğer hat Gar Meydanı ve Serdivan Kampüs arası çalışacak. 3’üncü ve son güzergah ise Gar Meydanı, SATSO, sanayi ve Büyükşehir Terminali arası yolcu taşıyacak. Bu proje şehir ulaşımına çağ atlatacak. Konuyla ilgili en yakın zamanda rapor hazırlanacak ve bu projemizi de şehre kazandırmış olacağız.” diye konuştu.


Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı