Sakarya tarımında ürün çeşitliliğini artacak


Gündem 11.06.2021 03:30:00 0
Sakarya tarımında ürün çeşitliliğini artacak

Sakarya Küçükesence’de oluşturulan mantar üretim tesisinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, tarımda ürün çeşitliliğini artıracak hamlelerin geleceğini söyledi.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ile Erenler Küçükesence’de bin 500 metrekare alan üzerinde oluşturulan mantar üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

SERA A.Ş marifetiyle bölgede kurulan 122’şer metrekarelik iki adet üretim tesisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından mantar üretimine başlandı. Dünyada kültürel anlamda bir karşılığı olan istiridye mantarının içerisinde barındırdığı protein oranı, insan sağlığına katkısı ve lezzeti ile son yılların en popüler ürünlerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Ekrem Yüce, kompostların üretim odalarına yerleştirildiğini ifade etti. Daha sonra Başkan Yüce, İl Başkanı Tever ile birlikte Büyükesence mahallesinde vatandaşlarla buluştu, taleplerini dinledi.

Başkan Yüce, istiridye mantarını Sakarya’dan ülkenin farklı noktaları ve dünya pazarına kazandırmak için hazırlık içerisinde olduklarını belirterek, "Seracılık Mükemmeliyet ile Fidan Üretim Merkezimizde çalışmalarımız devam ediyor. Salep ve safran ekimini de gerçekleştirdik. Şimdi de istiridye mantarı üretimi için çalışmalarımızı başlattık. Tarımsal alanda Büyükşehir Belediyesi var olmaya devam edecek” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı