Sakaryada manda yetiştiriciliğine destek


Gündem 11.11.2021 16:00:00 0
Sakaryada manda yetiştiriciliğine destek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yok olmaya yüz tutan manda yetiştiriciliğine öncülük ediyor. "Damızlık Manda Düvesi Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında 150 manda, çiftliğe girdi. Başkan Yüce, "Daha vasıflı bir manda varlığına ulaşarak, Sakarya’da ve Türkiye’de bu işe öncülük edeceğiz" dedi.

SAKARYA(İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Damızlık Manda Düvesi Yetiştiriciliği Projesi” Sera A.Ş marifetiyle faaliyetlere başladı.

Geçmiş dönemlerde Anadolu mandasının yetiştiği, etinden ve sütünden faydalanıldığı Sakarya’da bu kültüre yeniden öncülük etmek için başlatılan proje kapsamında Adapazarı’nda hayata geçirilecek 52 bin 720 metrekarelik 300 baş mandalık modern tesis için de ilk adımlar atıldı. Bunun öncesinde vasıflı ırk elde etmek, damızlık hayvan yetiştirip üreticiye sunmak için 3’ü erkek 153 mandadan oluşan ilk etap hayvan, çiftliğe konuldu.

Bu projede pilot seçilen Sakarya’da, ‘ari işletme’ statüsünde olan çiftlikte edilen damızlık hayvanlar en uygun şartlarda üreticiye satılacak. Üretilen sütler ise Sera A.Ş tarafından alınacak ve Büyükşehir’in kuracağı tesiste mozzarella peyniri, manda kaymağı ve yoğurduna dönüşerek piyasaya sunulacak.

Büyükşehir Belediyesi, Sakarya’da sayısı 2 bin olan manda sayısını artırarak süt üretim potansiyelini her geçen gün güçlendirecek. Bu sayede geliştirilen manda ırklarından, en kaliteli damızlık hayvanlar da Büyükşehir Belediyesi’nin tesisinden çıkmış olacak.


'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
Gökyüzünden denize doğru pedal çevirecekler Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.