Sakaryada PİKTES hatıra fidanları dikildi

PIKTES projesi kapsamında 21-26 Mart Orman Haftasında, PIKTES Sakarya İl Koordinatörü Adem Doğan ve ekip üyeleri “Geleceğe Nefes” kampanyası ile dikilen fidanları ziyaret etti.


Gündem 27.03.2021 12:00:00 0
Sakaryada PİKTES hatıra fidanları dikildi

SAKARYA (İGFA)- Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen PIKTES projesi kapsamında yabancı uyruklu öğrencilerin sosyal uyumunu desteklemek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliği ile Kasım 2020 tarihinde aralarında Sakarya’nın da yer aldığı 26 ilde “Geleceğe Nefes” kampanyası gerçekleştirilerek toplam 2 bin 126 öğrenciyle fidan dikme etkinliği gerçekleştirilmişti. “Geleceğe Nefes” kampanyası ile yabancı uyruklu öğrenciler ile Türk öğrencilerin birbirleri ile kaynaşmaları ve doğanın öneminin kavranması sağlandı.

ÖĞRENCİ KATILIMI YOK

Proje kapsamında 21-26 Mart Orman Haftasında  “Geleceğe Nefes” kampanyası ile dikilen fidanların gelişimini görmek, dikilen fidanları sulamak ve yeni fidanlar dikmek gibi çeşitli etkinlikler düzenlenmesi planlanmış fakat artan COVID-19 vakaları dolayısıyla öğrenci katılımı uygun görülmediğinden, etkinlik Piktes Sakarya İl Koordinatörü Adem Doğan ve ekip üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte Piktes Sakarya İl Koordinatörlüğü tarafından “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında Piktes Hatıra Fidanları da dikildi. 


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı