"Sakaryada tedbirleri sert uygulayacağız"

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım başkanlığındaki düzenlenen ‘Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı’nda il genelinde COVID-19 ile mücadelede yapılan çalışmalar, alınan önlemler ve tedbirler yeniden gözden geçirildi.


Gündem 25.02.2021 11:30:00 0

SAKARYA (İGFA)  - Sakaryada Akyazı Kaymakamlığı Toplantı Salonunda düzenlenen Koronavirüs Değerlendirme Toplantısına, Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, Belediye Başkanı Bilal Soykan, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, İlçe Sağlık Müdürü ile diğer yetkililer de katıldı. COVID-19 ile mücadele kapsamında il ve ilçedeki mevcut tedbirlerin etkileri ve alınabilecek ek önlemlerin görüşüldüğü toplantıda, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü tarafından brifing verildi.

İlçedeki ilgili birimlerin gerçekleştirdiği çalışmaların detaylı şekilde ele alındığı toplantıda COVID-19 ile topyekün mücadele etmenin önemine vurgu yapan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, son dönemle birlikte Sakaryada da artmaya başlayan pozitif vaka sayılarını kontrol altına almak ve normalleşme sürecini hızlandırmak adına tedbirleri sert uygulayacaklarını söyledi. Özellikle toplu buluşma ve hareketliliği en aza indirecek tedbirler aldıklarını kaydeden Vali Kaldırım, "44 yerleşim biriminde toplam 209 kişiyi karantinaya aldık. Vaka açısından sıkıntılı gördüğümüz yoğunlaşma tespit ettiğimiz her ev, apartman ve yerleşim birimini karantina altına almaktan imtina etmeyeceğiz ve bu tedbiri sert bir şekilde uygulayacağız” diye konuştu.

Konuyla ilgili eş zamanlı 16 ilçede COVID-19 ile mücadele toplantıları yapıldığını anımsatan Vali Kaldırım, ilçelerde de yapılan bu toplantılar öncesi tüm yöneticilerle önemli ve etkin kararların alınması gerektiğini vurguladıklarını belirterek, Sakaryadaki vaka sayılarının en aza indirilmesinin amaçlandığını söyledi. Buna göre hafta sonu dahil yoğun ve etkili bir denetim planı hazırlayarak sahada daha sık ve etkin denetimler yapılacağını kaydeden Vali Kaldırım, "Muhtarlarımız; apartman ve site yöneticileri, sivil toplum örgütleri ve ilgili herkesin aktif bir şekilde salgınla mücadele sürecine dahil edilmesini sağlayacak. Apartman, site vb. yerlerde bulunan sosyal tesis, ortak oturma alanları gibi bir araya gelinen mekânlar kapatılarak yasaklanacak. Karantina tedbirlerinin vaka sayısına bağlı olarak her bağımsız ev, apartman, vaka yoğunluğuna göre site veya mahalle bazlı olarak tavizsiz, etkin ve katı bir şekilde uygulanacak. Cenaze namazlarına birinci derece yakınlar hariç katılıma müsaade edilmeyecek. OSB, sanayi sitesi, fabrika ve yoğun işçi çalıştıran işyerlerinde ve bunlara işçi taşıyan araçlara dönük tedbirlerin ve denetimlerin artırılacak. Toplu taşıma araçlarına dönük denetimlerin artırılacak" diye konuştu..

Herkesi salgınla mücadelede sorumluluk anlayışı içerisinde tedbirlere azami uymaya davet eden Vali Kaldırım, "Muhafazakâr bir şehiriz, kul hakkını en iyi biz biliriz, lütfen tedbirlere uymayarak başkalarının hayatını tehlikeye atmak gibi çok ağır bir sorumluluk ve kul hakkına girmeyelim” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye müjde
İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası
2025'ten itibaren Çin yapımı araçları ihraç edecek 2025'ten itibaren Çin yapımı araçları ihraç edecek
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası