Salda'da boğulan çocuğun cansız bedenine ulaşıldı


Gündem 3.08.2020 11:35:00 0
Salda

Bayram tatili için ailesiyle birlikte geldiği Salda Gölü'nde kaybolan 13 yaşındaki çocuğunu cansız bedenine ulaşıldı.

Denizli'de ikamet eden Suriye uyruklu 4 kişilik ailenin 13 yaşındaki oğlu Hamze Hamek, serinlemek için kardeşleri ile Salda gölüne girdi. Kardeşlerinin yanında bir anda gözden kaybolan Hamze Hamek, kardeşlerinin tüm çabalarına rağmen bulunamadı. Ailesinin ve çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine 112 ve jandarma ekipleri sevk edildi. Çevredeki vatandaşlar kaybolan Hamze'yi bulmak çalışması başlattı, olay yerine AFAD ekipleri sevk edildi. Antalya'dan çağrılan Jandarma Sualtı Kurtarma (SAK) timi dalgıçları, kısa çalışmanın ardından Hamzi'nin cansız bedenine ulaştı.

Hamze'nin cenazesi, kıyıya çıkartılıp cenaze aracına konularak Yeşilova Devlet Hastanesi morguna götürüldü. 13 yaşındaki Hamze'nin yakınları fenalık geçirirken jandarma ve 112 ekipleri aileye sakinleştirmek için büyük çaba gösterdi.

Türk Dünyası Vizyon Belgesi açıklandı: Söylemden eyleme geçişin yol haritası AK Parti Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanlığı tarafından açıklanan Türk Dünyası Vizyon Belgesi, alfabe birliğinden ekonomiye, güvenlikten kültüre kadar geniş bir alanda ortak geleceğin yol haritasını ortaya koydu.
Haberimiz Sonrası Sahaya İndi: Karayolları Bölge Müdürü Keçiborlu’da Batı Akdeniz’de iller arası adil çalışma eleştirilerinin hedefindeki Karayolları Bölge Müdürü Hasan Sarıoğlu, yapılan haberin ardından bölge turuna başladı. Sarıoğlu bugün Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde temaslarda bulundu.
Feslikan yaylası beyaza büründü Kar yağışıyla beyaza bürünen Feslikan Yaylası’nda kışın sessizliği ve Toroslar’ın asaleti kartpostallık manzaralar oluşturdu.
BAŞDEĞİRMEN’DEN TARAFTARA SAĞDUYU ÇAĞRISI Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isbaş Isparta 32 Spor’un Arnavutköy yenilgisi sonrası yönetime yönelik tepkilere sağduyu çağrısı yaparak, “Bu takım hepimizin, yeni bir ekip çıkana kadar yönetime saygı göstermeliyiz” de
SDÜ Öğrencilerinden “Birlikte Kültür Yolunda” Projesi SDÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin hayata geçirdiği “Birlikte Kültür Yolunda” projesiyle, engelsiz gezi anlayışı çerçevesinde öğrenciler ve dezavantajlı bireyler bir araya gelerek sosyal uyuma güçlü bir mesaj verdi.