SALDA GÖLÜ'NDE TEDBİRLERİ YERİNDE İNCELEDİ


Gündem 8.06.2020 01:48:00 0
SALDA GÖLÜ

Vali Hasan Şıldak, Salda Gölü çevresinde yürütülen sezona hazırlık çalışmalarını ve ziyarete açılmasıyla birlikte kontrollü sosyal hayat kapsamında alınan tedbirleri inceledi.

Salda Gölünde geçen yıl Valilik koordinasyonunda yürütülen özenli çalışmalarla gelen ziyaretçilere günübirlik temel hizmetlerin çok nezih bir ortamda sunulduğunu; çevre temizliği, doğal yapının korunması ve imar kirliliğine yol açan pek çok unsurun alan üzerinden kaldırılmasından sonra bu yaz sezonunda da aynı şekilde Yeşilova Kaymakamlığı tarafından Göl çevresindeki hizmetlerin verileceğini belirten Vali Hasan Şıldak, Salda Gölünün çevresiyle bir bütün olarak en hassas şekilde tüm zararlı etkilerinden korunduğunu, imar ve çevre değerlerine aykırı oluşumlardan temizlendiğini, turizm faaliyetlerinin ise koruma-kullanma dengesi içinde korumacı ve sürdürülebilir bir yaklaşımla gerçekleştirildiğini ifade etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının büyük önem verdiği ve her türlü tedbiri alarak gerekli destekleri sağladığını vurgulayan Vali Şıldak, “Ülkemizin en kıymetli doğal miraslarından biri olan Salda Gölü çevresi önceki haliyle kıyaslanamayacak ölçüde temiz, düzenli ve örnek gösterilen huzurlu bir ortama kavuştu. Burada sunulan hizmetlerin, hiçbir çevre kirliliğine yol açmaması, doğal yapının korunması ve gelen ziyaretçilerin asgari ölçüde temel ihtiyaçlarının karşılanması için büyük özen gösteriyoruz. Hiçbir şekilde konaklama mümkün değil. Mart ayında aldığımız Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile uyguladığımız koruma düzeyini daha da yükselttik. Göl kıyısına yiyecek ve içecekle girilmesine, piknik yapılmasına, şezlong kullanımına ve duşlarda sabun, şampuan kullanılmasına izin vermiyoruz. Ayrıca Göl çevresinde Koronavirüsle mücadele kapsamında gerekli önlemleri aldık.” dedi.

Isparta Emniyeti’nden Bir Haftalık Bilanço Isparta İl Emniyet Müdürlüğü, 25-31 Ocak 2026 tarihleri arasında il genelinde gerçekleştirdiği geniş kapsamlı denetimlerin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Bir haftalık sıkı takip sonucunda 46 aranan şahıs adalete teslim edildi.
Antalya’daki otobüs faciasında can kaybı 10’a çıktı Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde sis ve kaygan yolun neden olduğu otobüs kazasında yaşamını yitirenlerin sayısı 10 oldu. Hayatını kaybedenler arasında 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Sudem Çakmak da bulunuyor.
Isparta Müftülüğü’nden Berat Kandili’ne özel program Isparta Müftülüğü, Berat Kandili dolayısıyla 2 Şubat Pazartesi günü Peygamber (Kavaklı) Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi, sohbet ve duaların yer alacağı özel bir program düzenliyor.
Otobüs Kazası Üniversiteyi Yasa Boğdu Antalya’daki Otobüs Kazasında Hayatını Kaybeden 10 Kişiden 3’ünün Akdeniz Üniversitesi Öğrencisi Olduğu Belirlendi
Alanya’da denizde erkek cesedi bulundu Alanya Balıkçı Barınağı’nda denizde hareketsiz halde bulunan bir kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Yapılan incelemede cesedin, römorkör çalışanı 36 yaşındaki Cem Türkoğlu’na ait olduğu tespit edildi.