Salgının çocuklar üzerindeki etkilerini anlattılar

İnönü Üniversitesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleşen çevrim içi seminere katılan öğretim üyeleri COVID-19 salgınının çocuklar üzerindeki etkilerini anlattı.


Gündem 10.02.2021 15:00:00 0
Salgının çocuklar üzerindeki etkilerini anlattılar

MALATYA (İGFA) - İnönü Üniversitesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği çevrim içi konferansa Okul Öncesi Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serpil Pekdoğan ve Eğitim Bilimleri Eğitim Programları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahadır Köksalan katıldı.

COVID-19 salgının çocuklar üzerindeki etkilerinin anlatıldığı çevrim içi seminerde, Doç. Dr. Serpil Pekdoğan, çocukların okula gidemediği ve birçok ailenin evden çalışmak zorunda kaldığı bu dönemde, evde yapılabilecek etkinliklerden bahsetti. COVID-19 salgınının çocuklara açıklanması gerektiğini belirten Pekdoğan, çocukların sorularının daha çok kendileri ve sevdikleri ile ilgili olduğunu belirterek, "Bu yüzden sevdiklerinin durumu ile ilgili bilgi vermemiz gerekiyor. Kardeşi, annesi, babası ya da bir yakın arkadaşı hasta ise kişinin hasta olduğunu ama kısa süre sonra iyileşeceğini ve salgın bitince hep beraber güzel vakit geçireceğini anlatmalıyız" dedi. Doç. Dr. Pekdoğan,  çocukların pandemi sürecinde televizyon ve sosyal medyadan abartılı yorumlara ve haberlere maruz kaldıkları için kaygılarının artabileceğine dikkati çekti.

Çevrim içi seminere konuşmacı olarak katılan Eğitim Bilimleri Eğitim Programları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahadır Köksalan ise, çocukların bilinçli bir şekilde internet kullanmaları için ailelerin neler yapması gerektiğine değindi. İnternet bağımlılığının sebeplerinden bahseden Doç. Dr. Köksalan, eğitimin sadece öğrenme olmadığını,  talim ve terbiye denilen şeyin de eğitim ve öğretim olarak tanımlanabileceğini kaydetti.


Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı