Salihli TSO Başkanı: "Enflasyonist ortam kendini daha çok hissettirecek"


Gündem 2.11.2021 15:30:00 0
Salihli TSO Başkanı:

Doğalgaz, akaryakıt ve elektriğe ardı ardına yapılan zamlar nedeniyle bir açıklama yapan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, üretim ve yatırımda olumsuz bir havanın oluşmaya başladığını ifade etti.

MANİSA(İGFA)- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun "Türkiye’nin daha çok üretim, yatırım ve istihdama ihtiyacı var. Sanayide doğalgaza yapılan yüzde 48 zam üretim maliyetlerini ve enflasyonu artıracaktır. Üretim ve yatırıma daha fazla destek olup sanayimizin rekabet gücünü korumalıyız" açıklamasının ardından, Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, döviz kurlarındaki artışın yanı sıra akaryakıta yapılan fiyat ayarlamalarınından ve gelen zamlardan bahsetti.

"SANAYİDE YAPILAN ZAMLAR DOĞAL ÜRÜNLERE DE YANSIYACAK"

Başkan Yüksel, "“Ekim ayının başından itibaren akaryakıta üst üste bir zam furyası başladı. Bir ayda benzine 4 kere, motorine ve LPG’ye 3 kere zam yapıldı. Merkez Bankası’nın faizleri indirmesi de zaten yükselmiş olan kurları daha da tırmandırdı. Son olarak da doğalgaza sanayi için yüzde 48,40, elektrik üretim santralları için yüzde 46,8 oranında zam yapıldı.

Doğalgaza Ekim ayında zaten yüzde 15 oranında zam yapılmıştı. Yılbaşından bu yana doğalgaza yüzde 147,5 oranında zam yapılmış oldu. Üst üste gelen fiyat artışları iş insanlarının önünü görmesini zorlaştırıyor. Sanayide yapılan yüksek oranlı zamlar doğal olarak bütün ürünlere yansıyacaktır" dedi. 

 


Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor
Eti Maden personel alımı yapacak Eti Maden personel alımı yapacak