Şanlıurfa Eyyübiyede trafiği rahatlatacak kamulaştırma

Şehir merkezi ve ilçelerde tıkanan yolları açmak için çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesi Osmanlı Mahalle sınırları içerisinden geçen 30 metre genişliğinde yaklaşık 1000 metrelik yolun açılması için ilk kepçeyi vurdu.


Gündem 13.03.2021 13:00:00 0
Şanlıurfa Eyyübiyede trafiği rahatlatacak kamulaştırma

ŞANLIURFA (İGFA) - Çarpık kentleşmenin yaygın olduğu Eyyübiye ilçesi Osmanlı Mahallesinde bin metrelik yol üzerinde bulunan yapıların kamulaştırılarak yıkımına başlandı.

Yıkım programında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye’nin tıkanan damarlarını bir bir açtıklarını söyledi. Eyyübiye’ye bugüne kadar yapılan yatırımların toplamının 140 milyon lira olduğunu kaydeden Başkan Beyazgül, "Eyyübiye’de kentsel dönüşümü yapmamız gerekiyor. Tapu sorununu çözmemiz gerekmekte. Şanlıurfa’yı baştan aşağı güzelleştirmek için meydanlar açıyoruz. Yeni yollar açmak bütün işlerden daha zor bir yandan yaparken diğer yandan da yıkım işlemlerini gerçekleştiriyorsunuz. Yıkımı yapmadan şehri yeniden inşa etmek mümkün olmuyor. Şehirler ruhumuzun, gönüllerimizin yansımasıdır” dedi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Vekili Cuma Ağaç, yıkımı yapılan yapıların ardından bu yolun Eyyüp Peygamber makamına giden yola bir alternatif olacağını belirterek, yaşanan trafik yoğunluğunun da azalacağını söyledi.




ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak? Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bursa Yenişehir'de 'hayvan refahı' eğitimi Bursa Yenişehir'de 'hayvan refahı' eğitimi
Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi Bitki koruma sektöründe KEP dönemi