Sarıçay Barajı’nı Aydın Büyükşehir Belediyesi yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, Sarıçay Barajı’nın maliyetiyle ilgili yaşanan tartışmalara belgelerle yanıt verirken, barajın Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını söyledi.


Gündem 6.02.2021 10:30:00 0
Sarıçay Barajı’nı Aydın Büyükşehir Belediyesi yapacak

ARİF KUNUR  (AYDIN LIFE)
Yazılı bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan,  AK Partili siyasetçileri eleştirdi.
Sökede yapımına devam eden Sarıçay Barajı’na yatırımın iktidar tarafından yapıldığı yönünde bir algı oluştuğuna dikkat çeken Özcan, "Milletvekili ve yöneticileri açıklama yarışına girmişler halkımıza yalan yanlış bilgi veriyorlar. Yaptıkları açıklamalara da kendilerinden başka kimse inanmıyor. Defalarca anlatmama rağmen mevzuyu anlamak istemiyorlar çünkü bu işlerine gelmiyor, halkı yanıltmaya çalışmak algı oluşturmak işlerine geliyor” dedi.

MALİYET 600 MİLYON LİRA

Sarıçay Barajı’nın tüm maliyetinin Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını vurgulayan Başkan Özcan, “Sarıçay Barajı’nı Aydın Büyükşehir Belediyesi yapıyor. 600 milyon TL’ye yakın yatırım maliyeti olan Sarıçay Barajı’nın tüm bedeli Aydın Büyükşehir Belediyesi ile DSİ arasında imzalanan protokole istinaden Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yani Aydın halkı tarafından ödenecek” dedi.

PROTOKOLÜ İPTAL EDELİM

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile DSİ arasında imzalanan ve tüm maliyetin Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden karşılanacağının yazılı olduğu protokolü hatırlatan Başkan Özcan, “Aramızda bir protokol var, gelin bu protokolü iptal edelim, Sarıçay Barajı’nın bedelini Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın halkı ödemesin. Ak Partinin Aydın iline bir yatırımınız olsun. Size bir örnek vereyim. Bir ev alıyorsunuz ve bankadan 500 bin TL kredi çekiyorsunuz. Kredi taksitlerinizi ödüyorsunuz ve evde oturuyorsunuz. Şimdi soruyorum size bu evin sahibi krediyi çekip taksitleri ödeyen mi, yoksa evi yapan müteahhit mi? Sorunun cevabı krediyi çekip taksitleri ödeyen evde oturan, evi satın alan kişi. Bu konu bu kadar basit ama AKP’liler bunu bir türlü anlamak istemiyor çünkü işlerine gelmiyor” dedi.

İkizdere Barajı için şu ana kadar Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yani Aydın halkından 72 milyon lira para ödendiğini hatırlatan Özcan, "Bu bedel vatandaşlardan toplanan su paraları ile ödendi. Tekrar söylüyorum eğer iktidar olarak bu barajları biz yapıyoruz, maliyetini hükümet karşılıyor diyorsanız İkizdere Barajı için ödenen 72 milyon TL parayı Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne, Aydın halkına iade edin" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu
Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Mehmet Kemiksiz: “Çok kıymetli bir hazine Talas’ta” Mehmet Kemiksiz: “Çok kıymetli bir hazine Talas’ta”