ŞARKİKARAAĞAÇ KIZILDAĞ’IN ŞİFA KAYNAĞI OLDUĞU İSPATLANDI


Gündem 27.06.2020 20:44:00 0
ŞARKİKARAAĞAÇ KIZILDAĞ’IN ŞİFA KAYNAĞI OLDUĞU İSPATLANDI

1993 yılında milli park ilan edilen Kızıldağ´da bulunan mavi sedir ağacı ormanlarının bol oksijen üretimi nedeniyle milli parkın temiz havası, oksijen açısından da zengin olması nedeniyle astım ve kooah gibi rahatsızlıkları bulunanların en çok tercih ettiği yerlerden biri.

Kızıldağ Milli Parkı, güneyinde Türkiye´nin 2. büyük gölü olan Beyşehir Gölünden esen güney rüzgarlar milli parka ulaşmakta. Bu nedenle bol oksijenli temiz havası parkın cazibesini artırıyor.

Milli park içerisinde piknik alanları, karavan, kamp ve çadır alanları, olduğu gibi 7 kişinin kalabildiği bungalov evler ile konteynır evleri, sosyal tesisler ve 3 yıldızlı bir otel   mevcut.

Şifa bulmak için Kızıldağ Milli Parkı’na gelen ziyaretçiler ise daha Kızıldağ’ın girişinden itibaren havası ile kendini gösterdiğini belirterek gelmedikleri yıl birkaç defa hastaneye giderek tedavi gördükleri, geldikleri yıllarda ise rahat bir yıl geçirdiklerini belirttiler.

Şarkikaraağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı Şarkikaraağaç’ı bir hazine olarak gördüklerini belirterek tüm vatandaşları şifalı Kızıldağ Milli Parkına davet etti.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Öztürk ile Isparta Şehir Hastanesinde görevli göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Canan Doğan´ın yürüttüğü, bir yıl süren projeden olumlu sonuçlar elde edildi.

Şarkikaraağaç Kaymakamı Onur Yılmazer, bilimsel olarak yapılan çalışmada 15 gün süre  Kızıldağ’da kalan hastalarda yüzde 70 iyileşme sağlandığı ve bir yıl boyunca atak geçirmediklerinin bilimsel olarak kanıtlandığını kaydetti.

Milli, parkı  Özellikle son dönemde akciğer rahatsızlıkları bulunanlar içinde İlaçsız tedavi merkezi olma yolunda her geçen gün kendisini bir adım öne çıkarıyor. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü