SDÜ “Isparta Çevresi Yörük Kültürü” Kitabı Yayımlandı


Kültür 20.03.2020 21:33:00 0
SDÜ “Isparta Çevresi Yörük Kültürü” Kitabı Yayımlandı

Süleyman Demirel Üniversitesinde yürütülen “Isparta’nın Somut Olmayan Kültürel Mirası” projesi kapsamında, Türk kültür tarihinin günümüze kadar kesintisiz taşıyıcılarından biri olan Yörüklerin hatıraları ve yaşam kesitlerinin aktarıldığı “Isparta Çevresi Yörük Kültürü” isimli bir kitap hazırlandı.

Isparta, coğrafi konumu ve göç yolları üzerinde olmasından dolayı yıllardır Yörüklerin en önemli yurtları arasında yer alır. Bu kapsamda, Rifat Görar, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Genç ile Ekrem Ali Görar’ın kalemiyle derlenen kitapta, Yörüklerin “ticari hayatı”, “inançları”, “düğünleri”, “atasözleri”, “hayvancılık”, “geleneksel tedavi yöntemleri”, “meteorolojileri”, “yeme içme alışkanlıkları”, “toplumsal uygulamaları” ile Yörük kültürünün bilinmeyen yönleri anlatılıyor. Kitap, akademik yönünün yanı sıra yazarların Yörük hayatının içinden gelmesi yönüyle de özgün bir çalışma olma özelliğini taşıyor. Çalışma, her ne kadar Isparta çevresi Yörükleri gibi düşünülse de tüm Yörük kültürünü kapsıyor. Özgünlüğü ve günümüz yaşantısı için örnek olabilecek birçok modele bu kitapta ulaşılabilir.

Kitaba ulaşmak için tıklayınız.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı
'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası 'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası
Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu
İYİ Partili Sedat Kılınç: "Halkın sorunlarından uzaklar" İYİ Partili Sedat Kılınç: "Halkın sorunlarından uzaklar"