SDÜ DE AÇIKLADI: TIP VE DİŞ DIŞINDAKİ BÖLÜMLER...


Eğitim 16.09.2020 12:24:00 0
SDÜ DE AÇIKLADI: TIP VE DİŞ DIŞINDAKİ BÖLÜMLER...

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 04.09.2020 tarihli yazısında; salgın kapsamında hasta sayılarında ciddi artışların olduğu, salgınla mücadelenin etkin bir şekilde yapılabilmesi ve sağlık çalışanlarının yükünün hafifletilmesi için Sağlık Bakanlığımızdan görüş sorulduğu ve bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda Sağlık

Bakanlığının “2020-2021 eğitim-öğretim yılının güz döneminde örgün eğitimlerde teorik derslerin mümkün olduğunca yüz yüze aynı ortamda bulunmaksızın uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılması, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğuprogramlarda uygulamaların mümkünse ertelenmesi, ertelenememesi durumunda kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı sağlanarak ve gerekli tedbirler alınarak yüz yüze sürdürülmesi” görüşünün dikkate alınması istenmiştir.

Yukarıdaki tavsiye kararı doğrultusunda Üniversitemiz senatosunun 16.09.2020 tarihli toplantısında aldığı kararlar özetle şöyledir:

1- Daha önceden alınan Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinde 05.10.2020, diğer enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarımızda 12.10.2020 tarihinde eğitim-öğretime başlanılması kararında değişiklik olmamıştır.

2- Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesinin Arkeoloji - Batı Dilleri ve Edebiyatı - Coğrafya - Felsefe - İstatistik - Psikoloji - Sanat Tarihi- Sosyoloji- Tarih-Türk Dili ve Edebiyatı bölümleri, Sivil Havacılık Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulunda tüm dersler uzaktan öğretim yöntemi ile yapılacaktır.

3- Eczacılık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesinin Biyoloji-Fizik-Kimya-Matematik bölümleri, Atayalvaç-Eğirdir-Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okullarındaki teorik dersler uzaktan öğretim yöntemi ile yapılacaktır. Bu okullarımızdaki uygulama ağırlıklı dersler ile bu derslerin nasıl yapılacağı birim web sayfalarından ve Öğrenci Bilgi Sisteminden (obs.sdu.edu.tr) takip edilmelidir.

4- Tıp Fakültesinde 1, 2, 3, 4, 5. sınıflar güz döneminde eğitimlerine uzaktan öğretim yöntemi ile devam edeceklerdir. 6. sınıf intörnler eğitimlerini güz döneminde örgün (yüz yüze) alacaklardır.

5- Diş Hekimliği Fakültesinde 1, 2, 3, 4. sınıflar güz döneminde eğitimlerine uzaktan öğretim yöntemi ile devam edeceklerdir. 5. sınıflar eğitimlerini güz döneminde örgün (yüz yüze) alacaklardır.

6- Tüm yabancı dil hazırlık eğitimleri (zorunlu ve isteğe bağlı) uzaktan öğretim yöntemi ile yapılacaktır.

7- Güz döneminde mezun olabilecek öğrenciler durumları hakkındaki bilgileri birim web sayfalarından ve Öğrenci Bilgi Sisteminden (obs.sdu.edu.tr) takip etmelidir.

8- Lisansüstü düzeydeki teorik ve uygulamalı dersler, öğretim üyelerince belirlenip ilan edilecek usul çerçevesinde yürütülecektir.

9- Lisansüstü öğrenciler laboratuvar sorumluları ile görüşerek pandemi kuralları çerçevesinde laboratuvarları kullanabileceklerdir.

10- Tüm öğrencilerimiz için araştırma laboratuvarları, kütüphane, uygulama alanları, bilgisayar laboratuvarları ve diğer kampüs imkanları pandemi kuralları çerçevesinde kullanıma açık olacaktır.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü