Yaşam

Yaşam Haberleri

SDÜ'DE ASKIDA YEMEK


Yaşam 20.02.2020 21:40:00 0
SDÜ

SDÜ düzenlediği Askıda Yemek sosyal sorumluluk projesi ile dikkatleri üzerine çekti.

SDÜ Askıda Yemek Sosyal Projesi, oluşturulan bilgisayar uygulaması ile gönüllü katılımcıların sadece internet üzerinden alınacak olan maddi katkıları bir havuzda toplanacak ve sadece yardıma ihtiyaç duyan öğrencilerimize 'askıda yemek' olarak takdim edilecek.

Proje ile ilgili SDÜ'den yapılan açıklamada; "Üniversitemiz "SDÜ Askıda Yemek" sloganı ile bir sosyal sorumluluk projesi başlatmış bulunmaktadır. Bu çerçevede oluşturulan bilgisayar uygulaması ile gönüllü katılımcılarımızın (sadece online alınacak olan) maddi katkıları bir havuzda toplanacak ve sadece yardıma ihtiyaç duyan öğrencilerimize 'askıda yemek' olarak takdim edilecektir.

Bilgisayar uygulamamız sayesinde sadece Üniversitemiz personeli ya da mali durumu yeterli öğrencileri değil tüm hayırsever kişi ve kurumlar projeye –güçleri oranında- bağışları ile destek verebilecektir. Üniversitemiz, yapılacak olan gönüllü katkıların sadece ihtiyaç sahibi olduğunu beyan eden öğrencilerimize yemek sunulması yönünde kullanılmasını taahhüt etmektedir.

Ayrıca toplanmış olan bağışların günlük olarak kaç askıda yemeğe dönüştüğü ve anlık kaç askıda yemek kaldığı online olarak kiosk ve bilgisayar uygulaması üzerinden şeffaflık çerçevesinde paylaşılacaktır.

Burada temel amacımız toplumsal iyilik bilincinin gelişmesidir. Aynı zamanda bir yandan israfa dur demek, diğer yandan ihtiyaç sahiplerinin gönlünü kırmadan koruyup gözetebilmek hedefimizdir.

Hiçbir şekilde bağışta bulunanlar ile bundan yararlananların (mevzuatın emredici hükümleri dışında) kimlik bilgilerinin paylaşılmayacağı, böylece kültürümüzde var olan ‘sağ elin verdiğini sol elin bilmemesi’ ilkesine uygun bir bilgisayar uygulaması oluşturulmuştur. Böylece yapılacak iyiliklerin insan onuruna yaraşır bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşması sağlanmaya çalışılmıştır.


İhtiyaç sahibi öğrencilerin herhangi bir sorgulama ya da mülakata tabi tutulması ilk etapta gerekli görülmemiştir. Gerçekten ihtiyaç sahibi olanların çekinmeden bu uygulamadan yararlanmasını sağlamanın yeterli olacağı değerlendirilmiştir.

İstismar edilebilir düşüncesi, bu iyilik uygulamasını oluşturmamıza ve uygulamamıza engel olmamalıdır. Bu yüzden ihtiyaç sahibi olduğunu düşünen öğrencilerimizin vicdanına ve ahlakına kesinlikle itibar ediyoruz. Öğrencilerimizin Üniversitemizi ve daha önemlisi hayır sahiplerini yanıltmayacaklarını ve aldatmayacağını düşünüyoruz. Sahip olduğumuz güven duygusunun istismar edilmeyeceğine inanıyoruz. Bilgisayar uygulamamızın ve sistemin iyi çalışıp çalışmadığının kontrol edilmesi her zaman mümkün olacak ve başarı oranı değerlendirilmek suretiyle ihtiyaç duyulması halinde gerekli tedbirler alınacaktır.

SDÜ Askıda Yemek adını verdiğimiz iyilik projesi ile sahip olduğumuz maddi ve manevi güzellik ve iyiliklerin kıymetini yeniden değerlendirme şansı bulabileceğimizi düşünüyoruz.

SDÜ Askıda Yemek’ten yararlanmak isteyen öğrencilerimiz, projenin uygulamasından kesinlikle çekinmemelidir. Bu bir lütuf değildir. İyilikte bulunmak isteyenlerin yarışıdır. Ve Üniversitemiz sadece burada bilgisayar uygulaması ile aracı bir rol üstlenmeye çalışmaktadır.

 

Siz değerli öğrencilerimizin tümünden tek ricamız: Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşılması ve projeye bağışları ile katkı verenler sayesinde mağdur hiçbir arkadaşımızın kalmamasıdır. Bu bağlamda tüm öğrencilerimizden destek ve uyarı bekliyoruz.

Bu vesile ile imkanlarımız ölçüsünde bu iyilik ve güzelliğe katkı verilmesini, yardımlaşma bilincinin yerleşmesi için dostlarımıza konunun iletilmesini ve mümkün olabildiğince sosyal ortamlarda paylaşılarak yaygınlaştırılmasını bütün içtenliğimiz ile rica ediyoruz.

İyilik yolunda gücümüz yettiği oranda var olduğumuzu gösterme fırsatı veren dostlarımıza gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz" denildi.

PROJEYE KATILARAK ASKIYA YEMEK BIRAKMAK İÇİN TIKLAYIN


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı
Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor? Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor?
Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor
Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma