SDÜ'den 15 Bilim İnsanı Dünya Listesine Girdiler

SDÜ'den 15 Bilim İnsanı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde


Eğitim 2.11.2021 23:24:00 0
SDÜ

Stanford Üniversitesince yapılan araştırma sonucunda “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi” açıklandı. Listede Süleyman Demirel Üniversitesinden 15 bilim insanı, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer aldı.

Ülkemizden bin 150 bilim insanının yer aldığı listeye SDÜ’den 15 akademisyen girdi.

Stanford Üniversitesinin koordinasyonunda standart atıf göstergeleri temelinde dünyanın binlerce bilim insanını kapsayan bir veri tabanı oluşturuldu. Dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı liste, Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı.

Sıralama, “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olarak iki kategoride listelendi. Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.


Dünyaca ünlü Türk Tenor Sedat Can Öztoprak yeniden Berlin'de Dünyaca ünlü Türk Tenor Sedat Can Öztoprak yeniden Berlin'de
'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!