SDÜ’DEN İZSİZ TROİD AMELİYATI


Gündem 3.01.2020 19:07:00 0
SDÜ’DEN İZSİZ TROİD AMELİYATI

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde lisans öğrenimini tamamladıktan sonra polis olmak isteyen ve rahatsızlığı sonucu ameliyat olmak zorunda kalan Samed Rasim Burgazlı, mülakatlarda iz dolayısıyla elenmemek için izsiz troidameliyatı oldu.

Süleyman DemirelÜniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniğine yaklaşık 3 ay önce boğazında oluşan şişlik şikayeti ile gelen 21 yaşındaki Samed Rasim Burgazlı, yapılan tahlil ve tetkikler sonrası troid rahatsızlığı olduğunu öğrendi.

Ameliyat olmasına karar verilen üniversiteli genç, 2 gün kaldığı hastaneden sağlıklı şekilde taburcu edildi. Ağızdan uygulanan izsiz troid ameliyatı yapılan hasta, kısa süre sonra normal hayatına geri döndü.

Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mehmet Zafer Sabuncuoğlu,“Troidinde nodül olan hastamızın kapalı yöntemle troid ektomisini yaptık. Göründüğü gibi herhangi bir izi kalmadı. Ağzın içinden girilerek bu ameliyatı yaptık. Paratroid cerrahisinde Türkiye’deki en tecrübeli kliniklerden biriyiz. Bu yaptığımız operasyon ülkede sayılı merkezlerde yapılmakta. Hastanemizde bu ameliyat ilk kez yapıldı. Bundan sonra da devam edecek. Hastamızın durumu gayet iyi. Operasyonun ikinci gününde taburcu ediyoruz. Hastanede 2-3 gün yattıktan sonra ikinci haftasında da normal hayatına dönüyor.” dedi.

Laparaskopik sistemin açık ameliyata göre daha az ağrılı ve izsiz olduğunu dile getiren Genel Cerrahi Anabilim Dalı’ndan  Dr.Öğretim Üyesi İsmail Zihni, “Açık ameliyata göre en önemli özelliği iz olmaması. Dışarıdan hiç ameliyat olmamış gibi gözüküyor. Yapılan işlemin, açık ameliyattan hiçbir farkı yok. En büyük avantajı, ameliyat olmamış gibi olması” diye konuştu.

SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi Bölümü 3.sınıf öğrencisi olduğunu, mezun olduktan sonra polislik sınavı ve mülakatlarına girebilmek için vücudunun görünen kısmında iz bulunmaması şartının olduğunu dile getiren 21 yaşındaki Samed Rasim Burgazlı, ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür ederek, “Hocalarım, sağ olsunlar çok ilgilendiren ve gerekeni yaptılar. Sonra ameliyat oldum, hiç ağrı ve sızı hmedim, sanki hiç ameliyat olmamış gibiyim. Açık ameliyat olsaydım, boğazımda bir iz olacaktı. O da polis veya asker olmak istendiğinde kabul olmuyor. Araştırdım biraz ve sorun olmayacağını öğrendim. Açık ameliyat olsaydım böyle bir şansım olmayacaktı.” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı
Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor? Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor?
Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor
Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma