SDÜ Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralamasında Yükselişte


Eğitim 3.09.2020 22:31:00 0
SDÜ Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralamasında Yükselişte
Süleyman Demirel Üniversitesi, Times Higher Education (THE) sıralama kuruluşunun yayınladığı "2021 Dünyanın En İyi Üniversiteleri" listesinde bu yıl yükselerek Türkiye’deki üniversiteler arasında 12’nci sıraya yerleşti.
 

Türkiye’deki 200’ü aşkın üniversiteden 43’ünün sıralamaya girdiği listede Üniversitemiz, dünya genelinde 1001+ puan aralığında yer aldı.
 
2021 Listesinde 93 Ülkeden Bin 527 Üniversite Bulunuyor
 
THE tarafından açıklanan ve 93 ülkeden 1527 yükseköğretim kurumunun yer aldığı "2021 Dünyanın En İyi Üniversiteleri Listesi”, “Eğitim kalitesi”, “Bilimsel Araştırma yapma gücü”, “Akademik çalışmaların alıntı yapılma oranı”, “öğretim görevlileri ve öğrencilerin uluslararası çaptaki başarıları” ve “bilgi transferi ve endüstri gelirleri” kriterlerine göre belirlendi.

 

Isparta’da Futbola Kar Engeli Isparta genelinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle bugün oynanması planlanan U14 ve U16 futbol müsabakaları, olumsuz hava şartları ve saha koşulları gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendi.
Tarım işçileri için 2026 yevmiye tavsiyesi açıklandı Silifke Tüm Tarım Çalışanları ve Çavuşları Derneği, 2026 yılına ilişkin tarım ve narenciye işçilerinin yevmiye ücretleri ile servis bedellerini kapsayan tavsiye kararlarını kamuoyuyla paylaştı.
Eğirdir’de Feci Kaza: 2 Genç Hayatını Kaybetti Isparta’nın Eğirdir ilçesine bağlı Kırıntı Köyü’nde otomobilin park halindeki kamyona çarpması sonucu meydana gelen kazada 18 yaşındaki sürücü Baran Duman ile Serik’li Lütfi Can Duran yaşamını yitirirken, bir kişi yaralandı.
Çevreyi kirletenlere 2026’da uygulanacak idari para cezaları belirlendi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, 2026 yılında Çevre Kanunu’na aykırı fiiller nedeniyle kişi ve kuruluşlara uygulanacak idari para cezaları belli oldu.
Fransa’dan çocuklar için dijital kalkan: Sosyal medyaya yaş sınırı Fransa, çocukları dijital dünyanın olumsuz etkilerinden korumak amacıyla kapsamlı bir düzenlemeye hazırlanıyor. Avustralya’nın hayata geçirdiği modele benzer şekilde hazırlanan yasa tasarısı, 2026 yılının Eylül ayından itibaren 15