SDÜ her geçen gün daha da büyüyor


Eğitim 13.09.2022 23:10:00 0
SDÜ her geçen gün daha da büyüyor

Süleyman Demirel Üniversitesi, heyecanla beklediği öğrencilerini “Oryantasyon Programı” ile karşıladı. YouTube kanalından gerçekleştirilen canlı yayında öğrencileri selamlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, SDÜ ailesine yeni katılan öğrencileri tebrik etti.

SDÜ’nün öğrencilerine sunduğu imkânlar hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen programda, Rektör Prof. Dr. Çarıkçı, bu yıl ailemize yeni katılan ve eğitimine devam eden öğrencilere, başarılar diledi.

"Her geçen gün daha da büyüyoruz"

1992 yılında kurulan SDÜ’nün her geçen yıl başarılarını artırarak yolculuğuna devam ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Çarıkçı,  yeni gelen öğrencilerimiz için yeni ve heyecanlı bir yaşamın başladığını hayatlarının en güzel yıllarını geçirecekleri bir döneme girdiklerini dile getirerek “Üniversitemiz daha çok lisans ve lisansüstü birimlerden oluşan bir üniversite. 40 bine yakın öğrenci, 5 bine yakın personelimiz var. Kaliteli bir eğitim kadromuz var. Çocuklarını bize teslim eden aileler ve öğrencilerimiz kaliteli bir eğitim alacaklarından emin olsunlar. Biz en iyiye yolculuk yapmaya çalışan bir üniversiteyiz. Üniversite hayatının en güzel tarafı arkadaşlarınızla kampüste geçirdiğiniz zamanlardır. SDÜ, içinde her türlü olanağı barındıran bir kampüse sahip. Her sene sanatsal ve kültürel anlamda çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan bir üniversiteyiz. Gelişmiş spor tesisleri ile spor olanakları açısından öğrencilerimize tenisten fitnesa, yüzmeden futbola çok sayıda branşta spor yapma imkânı sunuyoruz. Bunun yanında 7 gün 24 saat hizmet veren bir kütüphanemiz var. Öğrencilerimiz, barınma konusunda da hiçbir sıkıntı yaşamayacakları bir üniversitede bulunuyorlar. Ailemizin tüm bireylerinin üniversite eğitimleri süresince güzel ve eğlenceli bir eğitim hayatları olacak.” dedi.

"Isparta en güvenilir iller sıralamasında üstlerde"

Türkiye’nin en güvenilir iller sıralamasında ilk sıralarda yer alan Isparta’da öğrencileri güvenli bir ortamın beklediğini dile getiren Prof. Dr. Çarıkçı, şunları söyledi: “Kampüs içerisinde yer alan mobeselerimiz, panik butonlarımız, ışıklandırmalarımız ve güvenlik personelimiz ile oldukça güvenli bir kampüsüz.”

“Keşif Isparta” ile öğrencilerimiz hem geziyor hem öğreniyor

Üniversitemizin “Keşif Isparta” projesi ile hafta sonları rehberler eşliğinde öğrencilere Isparta ve çevresinde yer alan tarihi ve doğal güzellikleri tanıttıklarını vurgulayan Prof. Dr. Çarıkçı, 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren başvuruların başlayacağını ve öğrencilerin bu geziden muhakkak faydalanmalarını tavsiye etti. Üniversitemiz bünyesinde öğrencilerin gelişimine önemli katkılar sunan 100’ü aşkın öğrenci topluluğu bulunduğunu belirten Prof. Dr. Çarıkçı, öğrencileri topluluklara üye olmaya davet etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’nın ardından Öğrenci İşleri Daire Başkanı Emrah Gülcemal, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Ümit Yavuz, Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezinden Öğretim Görevlisi Ali Karatopuk, Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Veli Çapalı, Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğünden Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Mörel, Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi, Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinden Öğr. Gör. Onur Mahmut Pişirir öğrencilere eğitim öğretim hayatları boyunca sık sık kullanacakları uygulamalar ve alanlar hakkında bilgi verdi.


ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ
Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor
Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi! Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi!
Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor
9 günlük tatilde hava rekoru! 9 günlük tatilde hava rekoru!