SDÜ’ nün Dünya ve Asya Üniversiteleri Sıralamasındaki Başarısı


Eğitim 11.06.2020 01:37:00 0
SDÜ’ nün Dünya ve Asya Üniversiteleri Sıralamasındaki Başarısı

SDÜ “Dünya Üniversiteleri Sıralaması”nda, Türkiye’deki En İyi 22. Üniversite Oldu

Süleyman Demirel Üniversitesi, Dünya Üniversiteler Sıralaması Merkezi (CWUR- Center from World University Rankings) tarafından yapılan “Dünya Üniversiteleri Sıralaması”nda, Türkiye’deki en iyi 22. üniversite oldu.

CWUR tarafından her yıl, “eğitim kalitesi”, “mezunlarının istihdamı”, “araştırma makalelerinin sayısı” ve “atıf sayıları”na göre yapılan değerlendirmelerde, bu yıl dünyanın farklı ülkelerinde bulunan 2000 üniversite araştırıldı.Araştırma sonucunda Üniversitemiz,  dünya üniversiteleri arasında 1214’üncü, Türkiye’deki 54 Türk üniversitesi arasında ise 22’inci oldu.

SDÜ “Asya Üniversiteleri 2020 Sıralaması”nda Asya’nın En İyi Üniversiteleri Arasında Yer Aldı

Ayrıca Üniversitemiz, “Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan “Asya Üniversiteleri 2020 Sıralaması”nda da Asya’nın en iyi üniversiteleri arasında yer aldı.

Ülkemizden sadece 34 üniversitenin yer alabildiği Asya Üniversiteleri Sıralamasında, Dünya Üniversiteler Sıralamasında olduğu gibi 13 farklı performans göstergesi değerlendirmeye alınıyor. Bu performans göstergeleri öğretim (eğitim ortamı), araştırma (hacim, gelir ve itibar), atıf sayısı (araştırma etkisi), uluslararası bakış (çalışanlar, öğrenciler ve araştırma) ve sanayi geliri (bilgi transferi) olmak üzere 5 alanda gruplanıyor. Üniversitemiz, sıralamaya giren 34 Türk üniversitesinden biri olarak önemli bir başarıya daha imza attı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Talas'ta hafta sonu Ramazan dolu dolu Talas'ta hafta sonu Ramazan dolu dolu
Deprem konutları teslim edildi... 2024 sonu hedefi 200 bin konut Deprem konutları teslim edildi... 2024 sonu hedefi 200 bin konut
Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği
Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ? Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ?