SDÜ’NÜN PROJESİ İLE ‘’ATIKLAR’’ GIDA AMBALAJLARI OLARAK GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLECEK


Gündem 29.04.2021 00:05:00 0
SDÜ’NÜN PROJESİ İLE ‘’ATIKLAR’’ GIDA AMBALAJLARI OLARAK GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLECEK

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Ece Söğüt'ün yürütücülüğünde hazırlanan “Zeytin Karasuyu ve Prinasının Gıda Ambalaj Malzemesi Üretiminde Değerlendirilmesi” başlıklı proje, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü TAGEM-Ar-Ge Destek Programı 16. Proje Çağrısı Kapsamında desteklenmeye layık görüldü.

Proje kapsamında zeytinyağı üretiminde ortaya çıkan, çevre kirliliğine yol açan ve bertarafı sorun yaratan önemli bir atık olan “zeytin karasuyu” ile katı atık olan “prina”nın katma değeri yüksek ve çevreye duyarlı biyobozunur gıda ambalajı üretiminde kullanımı incelenecek. Böylelikle “Sıfır Atık” yaklaşımına uygun olarak gıda sanayisi atıklarının değerlendirilerek bu atıkların çevreye olası zararları engellenecek ve geri dönüştürülebilir gıda ambalajı üretilerek ülkemiz ekonomisine katkı sağlanacak.

Projenin araştırmacıları arasında SDÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Atıf Can Seydim ve Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Özlem Selçuk Kuşçu, Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Hülya Çakmak yer alıyor.


Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı