“SDÜ’nün Şehrimize ve Ülkemize Kattığı Değerin Farkındayız”


Eğitim 31.01.2020 15:46:00 0
“SDÜ’nün Şehrimize ve Ülkemize Kattığı Değerin Farkındayız”

Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı aynı zamanda Keçeci Mahallesi Muhtarı Gökhan Büyükleblebi, üniversite-kent buluşması kapsamında SDÜ’nün çalışmalarını yakından inceleme fırsatı bulduklarını belirterek, “Bugün yürütülen başarılı çalışmaların içeriğini öğrenme fırsatı bulduk. Üniversitemizin şehrimize kattığı değeri çok iyi biliyoruz ancak bugün sadece şehrimize değil ülkemize kattığı değeri de öğrendik.” diye konuştu.

Üniversite-Kent Buluşması Projesi kapsamında SDÜ’nün konuğu olan ilimiz muhtarları, ilk olarak Radyo –TV Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret etti.

Muhtarlar, 97.0 frekansından dinleyicisine ulaşan Radyo SDÜ stüdyolarını gezerek merkez bünyesinde verilen hizmetler hakkında bilgi edindi. Daha sonra Çalgı Belgeliğinde bulunan Teke Yöresine ait enstrümanları inceleyen konuklar Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezini ziyaret etti. 7 gün 24 saat hizmet veren, Avrupa’nın en büyük kütüphaneleri arasında yer alan Bilgi Merkezinin SDÜ öğrencilerinin yanında tüm şehre hizmet verdiği belirtildi. Konuklar Halı Müzesini gezerek; buluşları ile bilim dünyasını aydınlatan Fuzuli, İbn-i Sina, Yunus Emre, Newton, Ali Kuşçu gibi 60 önemli şahsiyetin portrelerinin yer aldığı el dokuması halıları inceledi.

Program kapsamında muhtarlar, Göller Bölgesi Teknokenti bünyesinde faaliyet gösteren firmaları da gezerek bilgi aldı. Sadece şehrine değil aynı zamanda bölgesine de önemli hizmetler sunan Yenilikçi Teknolojiler Uygulama Araştırma Merkezini (YETEM) inceleyen konuklar, YETEM’de yer alan Uygulamalı Temel Bilimler ve Teknolojileri Araştırma Birimi, Enerji Teknolojileri Birimi, Biyomühendislik Araştırma Birimi, laboratuvarlar ve cihazlar hakkında bilgi edindi.

“ÜNİVERSİTEMİZİN ÖNEMİNİ ANLATACAĞIZ”
Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı aynı zamanda Keçeci Mahallesi Muhtarı Gökhan Büyükleblebi, SDÜ’nün düzenlemiş olduğu organizasyonun oldukça verimli geçtiğini ifade ederek, “Üniversitemizin şehrimize kattığı değeri çok iyi biliyoruz ancak bugün sadece şehrimize değil ülkemize kattığı değeri de öğrendik. Biz de mahalle sakinlerimiz olsun, vatandaşlarımız olsun SDÜ’nün ne derece önemli olduğunu mahallelerimizde anlatacağız. Özellikle yöresel enstrümanların yer aldığı Çalgı Belgeliğinden çok etkilendik.” dedi.

Gezi sonrasında Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, muhtarlarla bir araya geldi. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıda, Prof. Dr. Dulupçu, üniversitemizin tarihçesi, akademik-idari yapılanması, öğrenci sayısı, Ülkemizde tek olma özelliğine sahip Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, SDÜ Hastanesi, İlimizin kültürel mirasını gelecek nesillere aktaran “Somut Olmayan Kültürel Miras Projesi”, ülkemizin dört bir ayanından gelen öğrencilerimize şehrin tarihi ve kültürünü yakından tanıtan “Keşif Isparta Projesi” ve yine üniversitemizin sosyal, kültürel imkanlarını tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü