SDÜ REKTÖRÜ ÇARIKÇI'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI


Yaşam 31.07.2020 09:42:00 0
SDÜ REKTÖRÜ ÇARIKÇI

Rektör Çarıkçı’nın Kurban Bayramı Mesajı

Ülke ve millet olarak hem içeride hem dışarıda çeşitli zorluklarla mücadele ettiğimiz her yönüyle çetin bir sınavdan geçtiğimiz zorlu bir sürecin ardından mübarek Kurban Bayramı’na ulaşmanın mutluluğu içindeyiz.  Bir yandan tüm dünya ile birlikte “COVİD-19” pandemi süreci diğer yandan Akdeniz ‘de  yaşanan sıcak gelişmeler, terörle mücadele gibi zorluklar hızla gelişen ve büyüyen güçlü Türkiye’nin karşısında duran küresel engellerdir.

Unutulmamalıdır ki bizim medeniyetimiz, değerlerinden aldığı ilhamla her güçlükle mücadele edebilecek güce erişmiştir.  24 Temmuz Cuma günü Cuma Namazı ile ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi de medeniyetimizin yeniden yükselişinin bir nişanesi olmuştur . Mazlumun yanında duramayan 21. yüzyıl dünyasının aksine Türkiye her zaman ve şartta mazlumun yanında olmuş, ekmeğini paylaşmış, kapısını açık tutmuştur. Savaştan ve ölümden kaçan binlerce insana kucak açan aziz milletimiz gücünü dini ve milli kadim değerlerden almaktadır.

Bu şartlar altında eriştiğimiz Kurban Bayramımız iyilik ve güzelliklerin filizlendiği, aynı zamanda millet olma şuuruna ermenin, ortak değerlerimizi güçlendirmenin, aramızdaki bağları geliştirmenin de bir vesilesidir. Milletimizi güçlü kılan zengin medeniyetimizin, geleneğimizin, köklü kültürümüzün ve manevi değerlerimizin bu toprağın insanlarına kazandırdığı dayanışma ruhu ise bizim en büyük enerji kaynağımızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramı'nın yerelde, ulusalda ve uluslararası alanda barışa, esenliğe, huzura, değişim, gelişim ve büyümeye vesile olmasını diliyor; tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyorum.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı
Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı