SDÜ REKTÖRÜ ÇARIKÇI'DAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI


Gündem 8.11.2019 23:49:00 0
SDÜ REKTÖRÜ ÇARIKÇI

Dünyaya rahmet elçisi olarak gönderilen ve insanlık âlemine de bir kurtuluş vesilesi olan son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v.)’in doğum günü, Rebiyülevvel ayının on ikinci gecesi, Mevlit Kandilimizdir. Peygamberlerin ümmetlerine rehber olmaları onların gönderiliş gayelerindendir. Şüphesiz ki Müslümanların hem ferdî hayatlarındaki hem de sosyal hayatlarındaki rehberi, Hz. Muhammed (s.a.v)’dir.

İslâm ahlâkının temsilcisi olan peygamberimiz Hz. Muhammed, güzel ahlâkın ne derece önemli olduğunu “İyi biliniz ki sizin en hayırlınız, en güzel huylu olanınızdır.” sözleriyle ifade etmiştir. Bu sebeple, Hz. Muhammed’e inanarak, onun yaptıklarını ve söylediklerini uygulayarak çevresinde toplanan Müslümanların tümü peygamberimizin örnek hayatını titizlikle izlemişler; kendi yaşayışları için örnek almışlar, sonraki nesillere de büyük bir itina ile nakletmişlerdir.

Mevlit Kandili’nin peygamberimizin güzel ahlakından, adaletinden ve merhametinden hepimizin nasiplenmesine vesile olmasını temenni eder;  bu mübarek gecenin başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlık için sevgi, barış, huzur ve hoşgörü iklimini geliştirmesini dilerim. Bu duygu ve düşüncelerle, İslam âleminin, aziz milletimizin, Isparta halkının ve üniversitemiz akademik-idari personelinin Mevlit Kandili’ni kutlarım.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Rektör


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Ergün, Baybatur'un iftarına konuk oldu Başkan Ergün, Baybatur'un iftarına konuk oldu
Başkan Yalçın öğrencilerin tiyatro gösterisini izledi Başkan Yalçın öğrencilerin tiyatro gösterisini izledi
Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı
'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası 'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası