SDÜ Rektörü Çarıkçı’dan Regaip Kandili Mesajı


Yaşam 27.02.2020 18:26:00 0
SDÜ Rektörü Çarıkçı’dan Regaip Kandili Mesajı

Dinimizde mübarek üç ayların müjdecisi ve ilk kandil olma özelliğini taşıyan “Regaip Kandili” Müslümanlar için büyük öneme sahip, “rahmet ve mağfiret gecesi”  kabul edilmektedir. Hoşgörü ve iyilik duygularını en üst mertebede barındıran İslamiyet’te “Regaip Kandili”, dargınlıkları, kırgınlıkları bırakıp manevi duygularımızı zirveye çıkarttığımız mübarek gün ve gecelerimizdendir.

Oysa bu günlerde yaşadığımız kimi olumsuz gelişmeler ve dünyamızın içinde bulunduğu kaotik ortam hoşgörü, kardeşlik, iyilik, tevazu gibi insani değerlerimiz için daha çok çaba harcanması gerektiğini insanlığa hatırlatmaktadır. Dünya gündemini sarsan “Kudüs”  hususunda yaşadığımız kabul edilemez açıklamalar, “İdlib” sorunu, milletlerin sınır güvenliğini tehdit eden yaklaşımlar, yaşam hakları ellerinden alınan, terör çıkmazı ile uğraşan, istismara uğrayan toplumlar, göç tüm dünyayı derinden yaralamaktadır. Bunlardan büyük üzüntü ve utanç duyuyoruz; çünkü en büyük sevginin önce Allah sonra da insan sevgisi olduğuna inanıyoruz. SDÜ ailesi olarak,  barış, kardeşlik, eşit hak ve hürriyetler içerisinde farklılıklara saygı duyulan bir dünyanın tüm insanlığın ortak değeri ve uygar dünyanın da ortak paydası olması gerektiğini düşünüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu mübarek gecenin SDÜ ailesine, vatanımıza, milletimize ve bütün İslam âlemine rahmet, mağfiret ve bereket olarak tecelli etmesini yüce Allah’tan niyaz ediyor;  Regaip Kandili’nin tüm dünyanın da hayrına vesile olmasını diliyoruz.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü

Aksu’da evde sağlığa destek ziyareti Aksu Belediyesi, evde sağlık ve fizyoterapi hizmetleri kapsamında Cihadiye Mahallesi’nde vatandaşlara şeker, tansiyon ve fizik tedavi uygulamaları yaparken, Başkan Yıldırım’ın eşi Emine Yıldırım ziyaretlerde hastalara moral verdi.
Togg, Temsilci Bayilik sistemini başlatıyor: 5 ilde yeni deneyim noktaları açılıyor Togg, Aralık ayında Antalya’dan Tekirdağ’a beş ilde temsilci bayiliklerini faaliyete geçirerek kullanıcıların T10X ve T10F modellerini deneyimleyebileceği yeni mobilite merkezlerini açıyor.
Burdur Valisi Bilgihan’dan ustalara moral ziyareti Vali Tülay Baydar Bilgihan, kentin kültürel mirasını yaşatan ustaları üretim alanlarında ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.
Antalya'da 4,3 büyüklüğünde deprem Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
ADGİAD’da Bayrak değişimi: Ali Çetin’den birlik ve dayanışma vurgusu “ADGİAD’ın 9. Olağan Genel Kurulu geniş katılımla gerçekleşirken, Ali Çetin’in hemşehri derneklerine verdiği güçlü destek ve birleştirici mesajları öne çıktı.”