SDÜ Rektörü Çarıkçı’dan Regaip Kandili Mesajı


Yaşam 27.02.2020 18:26:00 0
SDÜ Rektörü Çarıkçı’dan Regaip Kandili Mesajı

Dinimizde mübarek üç ayların müjdecisi ve ilk kandil olma özelliğini taşıyan “Regaip Kandili” Müslümanlar için büyük öneme sahip, “rahmet ve mağfiret gecesi”  kabul edilmektedir. Hoşgörü ve iyilik duygularını en üst mertebede barındıran İslamiyet’te “Regaip Kandili”, dargınlıkları, kırgınlıkları bırakıp manevi duygularımızı zirveye çıkarttığımız mübarek gün ve gecelerimizdendir.

Oysa bu günlerde yaşadığımız kimi olumsuz gelişmeler ve dünyamızın içinde bulunduğu kaotik ortam hoşgörü, kardeşlik, iyilik, tevazu gibi insani değerlerimiz için daha çok çaba harcanması gerektiğini insanlığa hatırlatmaktadır. Dünya gündemini sarsan “Kudüs”  hususunda yaşadığımız kabul edilemez açıklamalar, “İdlib” sorunu, milletlerin sınır güvenliğini tehdit eden yaklaşımlar, yaşam hakları ellerinden alınan, terör çıkmazı ile uğraşan, istismara uğrayan toplumlar, göç tüm dünyayı derinden yaralamaktadır. Bunlardan büyük üzüntü ve utanç duyuyoruz; çünkü en büyük sevginin önce Allah sonra da insan sevgisi olduğuna inanıyoruz. SDÜ ailesi olarak,  barış, kardeşlik, eşit hak ve hürriyetler içerisinde farklılıklara saygı duyulan bir dünyanın tüm insanlığın ortak değeri ve uygar dünyanın da ortak paydası olması gerektiğini düşünüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu mübarek gecenin SDÜ ailesine, vatanımıza, milletimize ve bütün İslam âlemine rahmet, mağfiret ve bereket olarak tecelli etmesini yüce Allah’tan niyaz ediyor;  Regaip Kandili’nin tüm dünyanın da hayrına vesile olmasını diliyoruz.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü