SDÜ Rektörü Çarıkçı’dan Regaip Kandili Mesajı


Yaşam 27.02.2020 18:26:00 0
SDÜ Rektörü Çarıkçı’dan Regaip Kandili Mesajı

Dinimizde mübarek üç ayların müjdecisi ve ilk kandil olma özelliğini taşıyan “Regaip Kandili” Müslümanlar için büyük öneme sahip, “rahmet ve mağfiret gecesi”  kabul edilmektedir. Hoşgörü ve iyilik duygularını en üst mertebede barındıran İslamiyet’te “Regaip Kandili”, dargınlıkları, kırgınlıkları bırakıp manevi duygularımızı zirveye çıkarttığımız mübarek gün ve gecelerimizdendir.

Oysa bu günlerde yaşadığımız kimi olumsuz gelişmeler ve dünyamızın içinde bulunduğu kaotik ortam hoşgörü, kardeşlik, iyilik, tevazu gibi insani değerlerimiz için daha çok çaba harcanması gerektiğini insanlığa hatırlatmaktadır. Dünya gündemini sarsan “Kudüs”  hususunda yaşadığımız kabul edilemez açıklamalar, “İdlib” sorunu, milletlerin sınır güvenliğini tehdit eden yaklaşımlar, yaşam hakları ellerinden alınan, terör çıkmazı ile uğraşan, istismara uğrayan toplumlar, göç tüm dünyayı derinden yaralamaktadır. Bunlardan büyük üzüntü ve utanç duyuyoruz; çünkü en büyük sevginin önce Allah sonra da insan sevgisi olduğuna inanıyoruz. SDÜ ailesi olarak,  barış, kardeşlik, eşit hak ve hürriyetler içerisinde farklılıklara saygı duyulan bir dünyanın tüm insanlığın ortak değeri ve uygar dünyanın da ortak paydası olması gerektiğini düşünüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu mübarek gecenin SDÜ ailesine, vatanımıza, milletimize ve bütün İslam âlemine rahmet, mağfiret ve bereket olarak tecelli etmesini yüce Allah’tan niyaz ediyor;  Regaip Kandili’nin tüm dünyanın da hayrına vesile olmasını diliyoruz.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü

Narkotik operasyonlarında 7 tutuklama, yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi Isparta İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından kentte uyuşturucu ile mücadele kapsamında operasyonlar devam ediyor.
Alanya’da borç tartışması kanlı bitti: 7 yaralı Borç meselesi nedeniyle çıkan bıçaklı ve zincirli kavgada 7 kişi yaralandı, kaçan 4 şüpheli polis tarafından yakalandı.
Isparta'da Bayrağa saygı yürüyüşü düzenlenecek Suriye’nin Kamışlı kentinde Türk bayrağına yönelik saygısızlıklara tepki göstermek amacıyla düzenlenecek “Bayrağa Saygı Yürüyüşü”, 26 Ocak Pazartesi akşamı saat 19.00’da Belediye Binası önünden başlayacak.
Helvacı Köyü’nde kadınlardan bir ilk: Kadınlar kahvesi açıldı Çan’ın Helvacı Köyü’nde kadınlar, köy camisinin arkasındaki bir odayı dayanışmayla Kadınlar Kahvesine dönüştürdü. Gece 02.00’ye kadar açık olan mekân, Çan köylerinde bir ilke imza atarak kadınların buluşma noktası oldu.
Isparta’da Acı Gün: Vali Erin’den Geçmiş Olsun ve Taziye Isparta Valisi Abdullah Erin, tedavi gören Isparta Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir ile trafik kazasında yaralanan Bangladeş Ankara Büyükelçiliği personelini hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti; kazada hayatını