SDÜ, TERCİHLERDEN İSTEDİĞİNİ ALDI


Eğitim 26.08.2020 21:03:00 0
SDÜ, TERCİHLERDEN İSTEDİĞİNİ ALDI

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 27-28 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavının yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre bu yıl Üniversitemizin lisans kontenjanları yüzde 96,61, ön lisans kontenjanları ise yüzde 100 oranında doldu. Süleyman Demirel Üniversitesinin genel doluluk oranı da yüzde 97,47 oldu.

13 Fakültemiz Yüzde 100 Doluluk Oranını Yakaladı

2020 YKS yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemizin lisans programları yüzde 96,61 doluluk oranına ulaştı.  Bu yıl lisans programları için ayrılan 5 bin 600 kişilik kontenjana 5 bin 410 öğrenci yerleşti. Yüzde 100 doluluk oranına ulaşan fakültelerimiz ise şöyle; Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hukuk, Eğitim, Fen Edebiyat, İktisadi İdari Bilimler, İlahiyat, İletişim, Mimarlık, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri Fakültesi ve Sivil Havacılık Yüksekokulu.

Üniversitemiz Ön Lisans Programlarının Tamamında Yüzde 100 Doluluk Oranına Ulaştı

Adalet, Atayalvaç, Isparta Sağlık Hizmetleri ve Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda yer alan tüm programlarda yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı.

Yeni Programlarımız da Doluluk Oranımız Yüzde 100

Ayrıca bu yıl ilk kez öğrenci alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Programı İletişim Fakültesi Görsel İletişim –Tasarım Programı, Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Programı ile Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Programı ile Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO Çocuk Gelişimi Programı, Tıbbı Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Ailemizin En Genç Üyelerini Heyecanla Bekliyoruz

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Uzun süren bir hazırlık sürecinin ardından sınavlarını başarıyla tamamlayan ve Süleyman Demirel Üniversitesine yerleşen öğrencilerimi ve ailelerini tebrik ediyorum. YKS sonuçlarına göre üniversitemizin lisans kontenjanlarını yüzde 96,61, ön lisans kontenjanlarını ise yüzde 100 oranında dolduran 300 bin kişilik ailemizin en genç üyelerini heyecanla bekliyoruz.”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı
Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı
Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor? Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor?