SDÜ ve ISUBÜ’ye 14.698 yeni öğrenci


Eğitim 30.08.2020 20:28:00 0
SDÜ ve ISUBÜ’ye 14.698 yeni öğrenci

Yeni Eğitim – Öğretim döneminde Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi’ne yerleşen 7 bin 982, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne yerleşen 6 bin 716 öğrenci olmak üzere toplam 14 bin 698 öğrenci şehre gelecek.
 
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) 2020 YKS sonuçlarını açıklamasının ardından sonuç heyecanı yerini kayıt heyecanına bıraktı. Milyonlarca öğrencinin kayıt heyecanını yaşadığı süreçte üniversiteler kendi kontenjanlarına yerleşen öğrencilerini beklemeye başladı. Sonuçların açıklanmasının ardından Isparta’da bulunan iki üniversite olan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesine (ISUBÜ) yerleşen öğrenci sayıları da netleşti.
SDÜ’YE 8 982 ÖĞRENCİ GELİYOR
Bilindiği gibi; Süleyman Demirel Üniversitesindeki 13 Fakülte Yüzde 100 doluluk oranını yakalamış, 2020 YKS yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitenin lisans programları yüzde 96,61 doluluk oranına ulaştı. Bu yıl lisans programları için ayrılan 5 bin 600 kişilik kontenjana 5 bin 410 öğrenci yerleşti. Üniversitenin Ön Lisans Programlarının Tamamında Yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı ve önlisansla birlikte üniversiteye yerleşen öğrenci sayısı 7 bin 892’ye çıktı.  
ISUBÜ’YE 6 BİN 716 ÖĞRENCİ GELİYOR
Isparta’nın ikinci üniversitesi olan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde ise 2020 – 2021 eğitim öğretim dönemi için toplamda lisans ve önlisans için istenen kontenjan sayısı 7 bin 363 öğrenci olarak belirlenirken, ilçeler dâhil ISUBÜ bünyesine yerleşen öğrenci sayısı 6 bin 716 olarak gerçekleşti.  
“Öğrencilerimize kavuşacağımız günü heyecanla bekliyoruz”
Gerek Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı, gerekse Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak geçtiğimiz gün yaptıkları değerlendirmede bulunarak “Bir yükseköğretim kurumuna yerleşme başarısı gösteren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, sonuçların kendileri için hayırlı olmasını diliyoruz. SDÜ ve ISUBÜ ailesi olarak yeni eğitim-öğretim dönemimizde aramıza yeni katılacak öğrencilerimizi heyecanla beklerken şimdiden kendilerine Isparta’ya hoş geldiniz diyor ve sağlıklı, başarılı bir eğitim-öğretim hayatı temenni ediyoruz” açıklamasında bulundular.
SAYI ARTACAK
Öte yandan, her iki üniversiteye verilecek ek kontenjanlarla birlikte yerleşen öğrenci sayısının önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Karacabey’in çehresi değişiyor Karacabey’in çehresi değişiyor
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği