SDÜ YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ı Ağırladı

Süleyman Demirel Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ı ağırladı.


Eğitim 14.06.2022 01:04:00 0
SDÜ YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ı Ağırladı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Isparta programı kapsamında ilk olarak YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül, Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebru Gülbuğ Erol, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’ın katılımıyla Isparta’nın Eğirdir İlçesinin Sorkuncak Köyünde bulunan gül bahçelerini gezdi.

Daha sonra Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ı rektörlük makamında ağırladı. Prof. Dr. Çarıkçı, ziyarette Üniversitemizin akademik ve fiziki yapılanması, sosyal imkanları ile bilimsel alandaki gelişmeleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

YÖK Başkanı SDÜ’lü Öğrenciler İle Buluştu

Görüşmenin ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Üniversitemiz lisans ve uluslararası öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet eden Prof. Dr. Özvar, son yıllarda yükseköğretim alanında tüm dünyada önemli gelişmelerin yaşandığına dikkat çekerek uluslararası öğrencileri kabul etme oranı açısından Türkiye’nin dünyada üst sıralarda yer aldığını söyledi. Önümüzdeki süreçte uluslararası öğrenci sayısını daha da artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Prof. Dr. Özvar, farklı ülkelerden gelen öğrencilerin aldıkları nitelikli eğitimin yanı sıra barış ve refah ortamında eğitim gördüklerini belirtti.

SDÜ Senatosu YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Başkanlığında Toplandı

Daha sonra Üniversitemiz senatosu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde toplandı. Toplantının açış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Çarıkçı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ı SDÜ’de ağırlamaktan onur duyduklarını dile getirdi.

Yükseköğretimin önceliklerini ve geleceğe yönelik hedeflerini paylaşan Prof. Dr. Erol Özvar da konuşmasında, yükseköğretim kurumlarının Türkiye’deki gelişimi hakkında bilgi vererek ülkemizde 2006 yılından itibaren üniversite sayılarında ciddi bir artış yaşandığını bugün bu sayının 208’e ulaştığını söyledi.

Tüm dünyada yükseköğretim kurumlarının sayısının arttığını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Özvar, bu sayının talep ve ihtiyaç doğrultusunda arttığını, Türkiye’nin yükseköğretimde artan talebi görerek gerekli çalışmaları yaptığını kaydetti. Uluslararası öğrenci anlamında dünyada bir rekabet yaşandığına dikkati çeken Prof. Dr. Özvar, ülkemizde 8,5 milyon yükseköğretim öğrencisinin var olduğunu; 1990’lı yıllardan itibaren de üniversitelerin kamu ve özel sektörün ihtiyacını dikkate alarak bireyler yetiştirdiğini vurguladı.

Prof. Dr. Erol Özvar, uluslararası arenada güçlü kalmak için bilimsel üretkenliğin artırılması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Erol Özvar şöyle dedi: “Bilimsel olarak ilerleme, uluslararası saygınlık, üniversitelerin üretkenliği ve lisans düzeyindeki eğitim kalitesi ile çok yakından alakalı. Hocaların bilimsel üretkenliğini nasıl artırabileceğimiz yönünde çalışmalarımız var.”

Üniversitelerin farklılaştıkça rekabetçi ortamın var olacağına dikkat çeken Prof. Dr. Özvar, “Üniversiteler, kendini iyi tanımalı ve gücünü o ölçüde kullanmalı. SDÜ’nün bu açıdan ciddi mesafe katettiğini memnuniyetle gözlemliyoruz. SDÜ, kendini tanıma, gücü ve hangi alanlarda rekabet edebileceği konusunda salâhate kavuşmuş durumda. Bu salâhatin, bu alanlarda daha büyük yatırımlar, teşvikler meydana getirmek suretiyle SDÜ’yü önümüzdeki yıllarda daha görünür kılacağına inanıyorum. Bize düşen sizin çabalarınıza destek olmak.” diyerek sözlerini tamamladı.

Prof. Dr. Özvar, toplantının devamında katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Program, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ev sahipliğinde bölge üniversitelerinin güçlerini birleştirmek amacıyla ISUBÜ Toplantı Salonunda düzenlenen Batı Akdeniz Üniversiteler Birliği (BAÜB) Toplantısı ile devam etti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül, Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebru Gülbuğ Erol, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan katıldı. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı