Sebze meyvede elle seçme dönemi bitti


Yaşam 20.03.2020 21:18:00 0
Sebze meyvede elle seçme dönemi bitti

Sebze meyvede elle seçme dönemi bitti


Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkanı Hasan Demir, Ticaret Bakanlığının korona virüs önlemi kapsamında sebze meyve satışlarında elle seçmenin yasakladığını açıkladı.


Koronavirüs önlemleri kapsamında tarihi bir karar alındı. Virüsün bulaşmasını önlemek için sebze ve meyve satışlarında elle seçme dönemi sona erdi. Isparta Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkanı Hasan Demir, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan, yaş sebze ve meyvelerin toptan ve perakende satışına yönelik bazı tedbirler aldıklarını belirterek, bu tedbirlerin uygulanması konusunda 81 İl Valiliğine gerekli talimatın gönderildiğini açıkladı. Korona virüs salgınına karşı alınan önemleri içeren düzenleme kapsamında manav ve pazar yerlerinde yaş meyve ve sebze satışı tüketicilerce seçilmeyecek şekilde satışa sunulacak. Bundan böyle, manav ve pazar yerlerinde ambalajsız şekilde satılan yaş sebze ve meyveler tüketicilerce seçilmeden, satıcılarca gerekli hijyen koşullarına dikkat edilerek satışa sunulacak. Belediyelerce pazar yerleri ile toptancı hallerinde dezenfeksiyon çalışmaları ihmal edilmeyecek gerekli ve yeterli hijyen önlemleri alınacak. Pazar yerlerinde tezgah aralıkları mümkün olduğunca geniş tutulacak, tezgah aralarında geçiş yerlerinde sıkışıklığa neden olacak kasa ve ambalajlar bulundurulmayacak diye konuştu. Oda Başkanı Demir, pazar yerleri, toptancı halleri ve diğer satış yerlerinde çalışan ve görev yapan herkesi hijyen kurallarına uygun davranması konusunda uyardı. Seçtiren esnafımızın belediye tarafından pazar yerleri iptal olup cezai işlem uygulanacaktır.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı
Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor? Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor?
Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor
Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma