Sebzeden sonra meyvede de fiyatlar düşüşe geçti: Telaş yapmaya lüzum yok

Sebze fiyatlarından sonra meyve fiyatlarının da düşmeye başladığını gösteren Burdur Salı pazarındaki etiket fiyatları, "Ürün bol, telaş yapmaya lüzum yok. Fiyatlar rayına oturuyor" dedirtti.


Gündem 7.06.2022 20:16:00 0
Sebzeden sonra meyvede de fiyatlar düşüşe geçti: Telaş yapmaya lüzum yok

"Kamuoyunda uzun süre meyve ve sebze fiyatlarındaki artışı birçok yere bağlayanlar oldu.

Spekülasyon yapıldığı ve stok ürün tutulduğu söylenildi. Her sektörde olduğu gibi burada da bu tür durumlar oluşabilir. Ancak fiyatları en çok artıran durum girdi maliyetlerindeki artış ve akaryakıt fiyatları diyebiliriz. Şimdi görüyoruz ki fiyatlar düşmeye başladı. Çünkü üretim arttı, ürün pazara gelmeye başladı. Hava şartları uygun. Dolasıyla sebze fiyatlarının normale döndüğünü söyleyebiliriz. Bir tek uzun süre domatesin direndiğini gördük, o da şu sıralar kendini saldı. Salatalık, biber, patlıcan, kabak gibi ürünlerin fiyatı iki ay öncesine göre yarı yarıya geriledi. Şimdi de sırada meyve var.

"Fiyat düşüşü devam edecek"
Turfanda meyve fiyatları her zaman pahalı olu. "Erik, kiraz, çilek gibi meyvelerin ilk çıkışında fiyatları yüksek olur. Bu hep böyledir. Ancak eriğin tanesi 10 lira diye kamuoyunda algı oluşturmak doğru değil. Zamanla fiyatlar düşüyor. Şimdi meyvede de fiyatların aşağı geldiğini gözlüyoruz. Burdur salı pazarında kiraz, çilek, erik, karpuz ve kavun gibi meyvelerin fiyatı bir ay önceye göre ciddi şekilde düştü. Bu düşüş daha da devam edecek.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Lüks tüketim ekonomik krizde artıyor! Lüks tüketim ekonomik krizde artıyor!