Şehirlerin Ekonomisine Değer Katıyor


Ekonomi 14.01.2020 23:56:00 0
Şehirlerin Ekonomisine Değer Katıyor

Dünya’da 2 trilyon büyüklüğe sahip eğlence sektörü tüketici ihtiyacına göre hızla değişiyor. Bu süreçte ise işletmeler için sanal gerçeklik sistemleri ön plana çıkıyor. IDC'nin açıkladığı verilere göre AR/VR pazarı 2022 yılına kadar 32,9 milyar dolara ulaşması beklenirken 2025 yılında ise 80 milyar dolar olması bekleniyor. Pazarda lokomotif rolü ise eğlence sektörü üstleniyor.

 

Son zamanların en gözde yatırım alanlarından biri haline gelen hızlı değişikliklerin yaşandığı eğlence sektörü her geçen gün daha fazla büyüyor. Sadece çocuklarla kalmayıp her yaştan insana hitap etmesi sebebiyle dünyanın en çok kazandıran iş kolunda her sektörde olduğu gibi robotik teknolojiler etkisini gösteriyor. Tema parklarda da oldukça popüler olan sistemler, yeni nesil eğlence olarak karşımıza çıkıyor.

 

İstatistik portalı Statista tarafından yayınlanan ve eğlence sektörünün Türkiye’deki gelişimini ortaya koyan araştırmaya göre, tema park ve eğlence merkezlerinin 2009 yılında 16 milyon dolar seviyesinde olan geliri, 2017 sonunda tahmini olarak 131 milyon dolara yükselmiş durumda. Sektörün geliri, aradan geçen 8 yılda yüzde 700’ün üzerinde artarken, 2020 yılında söz konusu rakamın 140 milyon doları aşacağı tahmin ediliyor.

 

Yılda 140 Milyon Ziyaretçi

Amerika Birleşik Devletleri'nde ise eğnce ve tema parklardan elde edilen gelirin 2019 yılında 22 milyar ABD dolarının üzerinde olduğu tahmin edilirken bunun gelecekte de artmaya devam etmesi bekleniyor. Bu kadar önemli sektör şehirleri cazibe merkezi haline getirirken, hem bölge hem de ülke ekonomisi için de büyük değer taşıyor. Bu kanıyı rakamlarda net bir şekilde de görülüyor. Themed Entertainment Association (TEA) ve AECOM iş birliğiyle hazırlanan Küresel Cazibe Merkezleri ve Ziyaretçi Raporu (The Global Attractions and Attendance Report) araştırmasına göre dünyanın en fazla ziyaretçi çeken 10 tema parkı yılda 140 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor.

 

Bu kapsamda eğlence ve rekreasyon faaliyetleri de her geçen gün artıyor. Sektörün A’dan Z’ye tüm ilgililerini bir araya getirecek en önemlisi ise önemli iş birliklerine sahne olacak 8. Uluslararası Eğlence-Etkinlik, Park-Rekreasyon Fuarı ATRAX 2020, 13- 15 Şubat tarihlerinde İstanbul Fuar merkezinde düzenlenecek. Fuar eğlence parklarından çocuk oyun gruplarına, jetonlu oyun makinelerinden tırmanma duvarı ekipmanlarına, hareket simülatörlerinden ses ışık sahne sistemlerine kadar son teknoloji inovasyon harikası ürün ve hizmetlere de ev sahipliği yapacak.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'ya telefonla bağlandı AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nın bayramlaşma programında Ali Çetin ev sahipliğinde partililer buluştu; Recep Tayyip Erdoğan’ın Mehmet Nuri Ersoy aracılığıyla telefonla katıldığı programda birlik ve beraberlik mesajları öne çıktı
ISPARTA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ Katar’da meydana gelen askeri helikopter kazasında şehit olan Hv. Svm. Binbaşı Sinan Taştekin’in Ispartalı olduğu öğrenildi; acı haber kentte büyük üzüntüye neden oldu.
ISPARTA MEYDAN AVM RAMAZAN BAYRAMINI KUTLAR Isparta Meydan AVM’den Alışveriş Farkı ve Bayram Kutlaması
Antalya’da bayram tedbirleri zirvede Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte Antalya’da güvenlik ve trafik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. 23 Mart’a kadar sürecek uygulamalarda binlerce personel görev yapacak.
Mehmet Ali Alkan- Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve AESOB Başkan Adayı Mehmet Ali Alkan- Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve AESOB Başkan Adayı