ŞEHRİN GÖBEĞİNDE KENDİSİNİ ÖLÜME TERKEDEN YAŞLI BİR ADAM


Yaşam 3.01.2020 12:00:00 0
ŞEHRİN GÖBEĞİNDE KENDİSİNİ ÖLÜME TERKEDEN YAŞLI BİR ADAM

Belediye Başkanı Başdeğirmen’e gelen bir vatandaş ihbarı üzerine Belediye Sağlık ekipleri, Anadolu Mahallesi’nde bir apartın bodrum katındaki dairede yaşlı bir adamı kimsesiz, yatalak, hiçbir şey yiyip-içmeden, saçı-sakalı birbirine karışmış şekilde buldu. Başkan Başdeğirmen’in talimatı ile ilk müdahale yapıldı, tedavi için Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviden sonra Huzurevi’ne yatırılacak.

Türkiye’nin 2020 yılına girdiği bir dönemde, kimseden habersiz, şehir merkezinde modern bir mahallede kendisini ölüme terkeden yaşlı bir adam ile karşılaşabiliyorsunuz. Böylesine dramatik yaşam, bir vatandaşın konudan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e haber vermesi üzerine ortaya çıktı.

yaslii-(4).jpg
 

Yer: Anadolu Mahallesi’nde bir öğrenci apartının bodrum katı. Isınma sorunu yok. Ancak bacağındaki rahatsızlık nedeniyle yatalak kalmış, hiçbir şey yemeyip-içmeden yaşayan, saçı-sakalı birbirine karışmış, tuvalete bile gidemeyen 60 yaşlarında emekli bir adam. Adı Mehmet Bursa.

YATALAK BİR ŞEKİLDE BULUNDU

Belediye Başkanı Başdeğirmen’in talimatı ile harekete geçen Isparta Belediye Sağlık Ekipleri, Anadolu Mahallesi’ndeki aparta gittiler. Sağlık ekipleri, Mehmet Bursa adlı vatandaşı yatalak bir şekilde yatarken, hijyenik olmayan bir artamda bakımsız bir şekilde buldular. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahale sonrası Mehmet Bursa, tedavi için dün Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Belediye Başkanı Başdeğirmen’in tedaviden sonra Mehmet Bursa’nın Huzurevi’ne ya da başka bir yere yerleştirilmesi konusunda talimat verdiği öğrenildi.

yaslii-(3).jpg

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Öte yandan Anadolu Mahallesi Muhtarı Ömür Demirtaş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Muhtar Demirtaş, “vatandaşımız apartta kaldığı için, ikameti olmadığı için tespitimiz olmamıştı. Allah razı olsun bir vatandaşımız Belediye Başkanımıza konuyu iletmiş. Sağolsun Başkan bey de hemen ekipleri görevlendirdi. Mehmet amcamız kendisini ölüme terketmiş. Emekli, düzenli geliri olmasına rağmen hastaneye gitmemiş, şifa aramamış. Burada ölümü beklemiş. Kendisi bize ‘kaderim bu çekeyim. Mücadeleyi bırakıp ölüm gelsin çatsın diye bekliyorum’ dedi. Hastamız Isparta Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı” diye konuştu.

yaslii-(1).jpg

BAŞKAN TELEFONLA KONUŞTU

Aynı zamanda berber olan Muhtar Demirtaş, Mehmet Bursa’yı saç ve sakal traşı yaptı. Muhtar, Başkan Başdeğirmen’i telefonla arayarak Mehmet Bursa ile görüştürdü. Muhtar Demirtaş, “Mehmet amca Belediye Başkanımız ile konuştuktan sonra mutlu oldu, moral buldu. Gülmeye başladı” diye sözlerini tamamladı.

yaslii-(2).jpg


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Yeni Gölcük Terminali'nde hummalı çalışma Yeni Gölcük Terminali'nde hummalı çalışma
Çocuk yaşı gereği ne kadar uyumalı? Çocuk yaşı gereği ne kadar uyumalı?
Nevşehirli sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu Nevşehirli sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu
Bahara karnınızı gererek girin! Bahara karnınızı gererek girin!