Şeker Pancarı alım fiyatı açıklandı


Gündem 23.09.2022 23:00:00 0
Şeker Pancarı alım fiyatı açıklandı

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, bu yılki şeker pancarı alım fiyatını ton başına 1.400 TL olarak belirlediklerini açıklarken, Çiğ Süt Destek Primini 2,5 kat artırarak 50 kuruşa çıkardıklarını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Kars Şeker Fabrikasında şeker pancarı alım sezonunu başlatan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, bu yıl ki şeker pancarı alım fiyatlarını da açıkladı.

Bakan Kirişci, "Bu yıl ki şeker pancarı alım fiyatını ton başına 1400 lira olarak belirledik. Ayrıca, pancar üretim kotasını tamamlayan üreticilerimize ton başına 50 lira kota tamamlama primi de ilave olarak verilecektir. Böylece şeker pancarı alım fiyatı, yüzde 245 artış ile ton başına 1450 lira olmuştur. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 

ÇİĞ SÜT DESTEK PRİMİ DE ARTTI

Bu arada süt üreticilerine de müjde veren Bakan Kirişci, 15 Mayıs-30 Eylül döneminde litre başına 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek primini 2,5 kat artırarak 50 kuruşa çıkardıklarını açıkladı.


Burdur'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı! TBMM’nin açılışı 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Burdur’da coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarda sosyal medyada çektikleri yöresel halk oyunu videolarıyla milyonlarca izleyiciy
Abdi Özeren İmam hatip ortaokulu öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ve Beraberindeki Çocukları Kabul Etti.
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." dedi. Bakan Tekin, müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulunun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.
Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek
Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı