SELEUKEİA SİDERA ANTİK KENTİ KAZILARI DEVAM EDİYOR


Kültür 31.08.2020 18:12:00 0
SELEUKEİA SİDERA ANTİK KENTİ KAZILARI DEVAM EDİYOR

Atabey ilçesinin Bayat köyü sınırları içerisinde yer alan Seleukeia Sidera Antik Kenti’ndeki kazı çalışmaları Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Arkeoloji  Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bilge Hürmüzlü Kortholt başkanlığında yürütülmekte. Çalışma ziyareti kapsamında Gönen ilçesinde bulunan Vali Ömer Seymenoğlu kazı ofisini ziyaret ederek incelemede bulundu.

Tarihi MS 1. yüzyıla kadar dayanan Seleukeia Sidera Antik Kenti kazı alanından elde edilen çömlek, cam ve demir cevheri örnekleri hakkında kazı başkanı Hürmüzlü’den bilgi alan Vali Seymenoğlu örnekleri inceledi. Arkeolojik kazıların Isparta kültür envanteri için büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Vali Seymenoğlu talep edilmesi halinde İl Özel İdaresince kazı alanı için ekipman desteği verebileceklerini söyledi.

Seleukeia Sidera’da son dönemde yapılan çalışmalar ile kentin Antik Dönem’de bölge ekonomisinde önemli bir yeri olduğuna işaret etmekte. Kentte tespit edilen demir, seramik, kemik ve üzüm üretimine işaret eden arkeolojik kanıtlar bu açıdan önemli. Seleukeia Sidera Antik Kenti’nin yaklaşık 3.5 kilometre güneydoğusunda ise Taş Kemer Mevki Büyük Kemer Ovası’nda kentin ihtiyaç duyduğu suyun kente ulaştırılabilmesi için kullanılan künkler ve su kemerine ait kalıntılar bulunmakta.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği
Gazeteci Selami ŞAHİN in kaleminden, Seçim Çalışmalarında Bir Gün (Hakan TÜTÜNCÜ) Cumhur ittifakı Büyükşehir belediye başkan adayı Hakan Tütüncü’nün basınla bir kahvaltıda bir araya geldiğimizde basın danışmanı Gültekin Bursalı’ya başkanın bir gününü gözlemleyerek yazmak istiyorum demiştim.