Sema Karaoğlu’ndan bayram mesajı


Gündem 20.07.2021 11:30:00 0
Sema Karaoğlu’ndan bayram mesajı

Kadın İş Birliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kadın İş Birliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, yayınladığı mesaj ile İslam aleminin kurban bayramını kutladı. Karaoğlu, “Bayramlar yoksullara, mazlumlara ve kimsesizlere yakınlaştığımız, öfke, kin ve nefret duygularını bir kenara bıraktığımız, kardeşçe kucaklaşmanın, bağışlamanın ve bağışlanmanın öne çıktığı özel günlerdir” dedi.
Sema Karaoğlu, "Millet olmanın en önemli özelliklerinden biri sevinçte ve hüzünde birlikte hareket edebilme, bütün bir toplumun aynı duyarlılığı hissedebilmesidir. Geçen her bayram bu birlikteliği, bütünlüğü, kardeşliği ve barışı daha da kuvvetlendirmektedir. Ülke olarak özellikle şu günlerde gereksinimimiz olan en önemli şeyde budur. Bu gün gölgesinde yaşadığımız, huzur bulduğumuz Türkiye Cumhuriyetinin bu günlere ne zorluklarla geldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. O yüzden herkes ülkesine, vatanına ve insanına sahip çıkmak zorunda” dedi.


Bayram dolayısıyla küskünlüklerin, dargınlıkların ve diğer anlaşmazlıkların bir kenara bırakılması gerektiğini de belirten Karaoğlu, “Pandemi süreci bize hiç kimsenin ömrünün garanti olmadığını gösterdi. Herkes bu Dünya’nın fani olduğunu biliyordu ama canın bu kadar tatlı olduğunu fark etmiyordu. Bir virüs bize canımızın, yakınlarımızın, sevdiklerimizin ve insanların ne kadar hayatımızın bir parçası olduğunu hatırlattı. İnsanlar birbirine sarılmayı, birbirine samimi selam vermeyi özledi. Yine virüs hayatın akışı içindeki bazı şeylerin ne kadar da kıymetsiz olduğunu hatırlattı. O yüzden insanlar, birbiri ile olan küskünlüklerini bu bayramı vesile ederek bir kenara bırakmalı ve pandemi kuralları çerçevesinde kırgınlıklara son vermeli” dedi
Kurban ibadetinin de kabul olabilmesi için İslam dinine yakışır tavır içinde olmak gerektiğini belirten Karaoğlu, kurban atıklarının sokaklara gelişi güzel atılamaması gerektiğini vurguladı. Kurban atıklarının sokaklara atılması sonrası oluşacak her türlü olumsuzluğun toplum yaşantısına zarar verdiğini ifade eden Karaoğlu, vatandaşları bu konuda daha duyarlı olmaya çağırdı.
Dr. Sema Karaoğlu, “Kestiğiniz kurbanların kabul olacağı, evinizin kurban bayramının bereketi ile dolacağı daha nice bayramlar dilerken, bayramın milletimize, ülkemize, dünyaya ve tüm insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Bayram vesilesi ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı uğruna can vermiş şehitlere rahmet diliyorum. Tekraren İslam aleminin Kurban Bayramı kutlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı.


Dünyaca ünlü Türk Tenor Sedat Can Öztoprak yeniden Berlin'de Dünyaca ünlü Türk Tenor Sedat Can Öztoprak yeniden Berlin'de
'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!