SEMT PAZARLARINI KAPATMAK DAHA RİSKLİ


Gündem 25.04.2020 01:41:00 0
SEMT PAZARLARINI KAPATMAK DAHA RİSKLİ

Hal ticareti yapan Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Salı ve Karaağaç Pazarlarının kapatılması ile yoğunlaşan diğer pazarlar, marketler ve manavlarda yan yana, dip dibe alışveriş yapılmasına neden olunduğunu söyledi. Adar, “gerekirse pazarların sayısını çoğaltalım, çalışma saatini uzatalım, pazarları hergün açık tutalım” dedi.

BANKALARDA ZAMAN KISITLAMASI DOĞRU DEĞİL

“Kendim sebze ve meyve işi ile ilgileniyorum. Salı Pazarımız kapatıldı. Yeni alınan bir kararla Pazar günü olan Karaağaç Pazarı da kapatıldı. Pazarları kapatmaktan ziyade pazarları daha uzun saate yaymamız, her güne yaymamız gerekiyor. Pazarları artırmamız gerekiyor. Bazı uygulamalarda yanlışlıklar var. Çoğu bankalarda ve kurumlarda zaman kısıtlaması yapıldı. Zaman kısa olduğu için bankaların önünde yüzlerce kişiyi görüyoruz. Bu virüsü değerlendirdiğimiz de ‘tamam evde kalalım’ ama insanların mecbur olduğu konuları var. Ödemelerini yapmak zorundalar. Kamu banlarının ya da özel bankaların önünde yüzlerce insan var. Birçok şeye dikkat edilmiyor.

KAPATMAYALIM AKSİNE ARTIRALIM

Pazarları kapattığımız zaman insanları daha küçük alanlara yönlendiriyoruz. Sosyal mesafeyi bırakın yan yana, dip dibe alışverişe yönlendiriyoruz. Açık havada, Isparta’nın esnafı, üreticisi ve tüccarı ile birlikte Pazar faaliyeti olması daha iyi değil mi? Gerekirse pazarların sayısını çoğaltalım, çalışma saatlerini artıralım. Ama biz pazarları kapatıyoruz. Hangi gerekçe ve hangi mantıkla bu pazarlar kapatılıyor. Sosyal mesafeyi önleyeceğimize hastalığın çoğalmasını tetikliyoruz. Pazar günü Karaağaç  Pazarı kapalı diye, Çarşamba günü 200 metre ilerideki Kapalı Pazar yerinde insanlar üst üste alışveriş yaptı. Kontrolleri daha iyi yaparak, zamanı yayarak, günü yayarak üst düzey çalışma yapmamız gerekiyor. İlgili kişiler kamu, kurum ve kuruluşlar ile görüşüyor. İnşallah çözüme kavuşur. Birşeyleri kısıtlayarak engelleyemiyoruz. Rahatlatarak çözüm bulmalıyız. Çözüm odaklı çalışmalar yapılmalıdır. Bunları sayın büyüklerimiz de görüyorlardır. Çözüm bulacaklarına inanıyoruz.”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü