SENİRKENT'TE İKTİDARLA BÜYÜK DEĞİŞİMLER YAŞANIYOR


Gündem 24.04.2020 14:52:00 0
SENİRKENT

Senirkent Belediye Başkanı AK Partili Kadir Heybeli, 1 yıllık dönem içerisinde ilçede önemli dokunuşlar yaptıklarını söyledi. Heybeli, “Senirkent kendine güvenen, insanı mert, suyu sert bir yer. Senirkentli devletine çok yük olmaz. Okulunu kendisi yapmış, hastanesini kendisi yapmış. Meslek Yüksek Okulunu kendisi yapmış. Şu an huzurevini kendisi yapıyor. Devletine çok yük olmayan bir ilçe. Allah devletimize zeval vermesin. İnşallah 15 yılın eksikliğini kapatacağız” dedi.

Senirkent Belediye Başkanı Kadir Heybeli, Soner Toros’ın Instagram (son32isparta) canlı yayınına konuk oldu. Koronavirüs sürecindeki tedbirleri anlatan Heybeli, 1 yıllık dönemdeki icraatlarını da değerlendirdi. Heybeli, 1 yılda önemli dokunuşlar yapıldığını, ilçenin çehresini değiştirecek işler yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:

İKTİDARLA BULUŞTUK

“20 yıldır Senirkent muhalefet partisi. İlk kez iktidar ile tanıştık. Belediyeyi alırken ne devralacağımızı biliyorduk. Aracı, gereci, binası ve herşeyi ile tamamen elden geçmesi gerekiyordu. Nereye baksak, nereye dokunsak elimizde kaldı. Hummalı bir çalışma başlattık. İlk önce temizlik işine girdik. Mezarlıklarımız içine girilmez haldeydi, tertemiz yaptık. Tamir olacak yerleri tamir ettik. İnsanın ölüsüne saygısı olmazsa dirisine saygısı olmaz. Atalarımız bizim için çok değerli.

GÜNDE 7 PİN PARKE TAŞ ÜRETİLİYOR

Göreve gelir gelmez toplu bayram namazı alanımız vardı. Orayı taş döşeme ile güzelleştirdik, tertemiz hale getirdik. Parke fabrikamız vardı. 20-25 yıllık, 15 yıldır atıl durumdaydı. İşler hale getirdik, parke üretimine başladık. Günde 6-7 bin adet parke taşı üretiyoruz. Senirkent’in ihtiyaçları için kullanıyoruz. Elek tesisimiz vardı. 35-40 yıllık tesis, ömrünü doldurmuş. Gelir gelmez ruhsatlandırdık ve ihalesini tamamladık yeniliyoruz. Yeni teknoloji kuruyoruz. Bölgemizin kum ve çakıl ihtiyacını buradan karşılayacağız. Bu zamana kadar sıhhatli çalışmıyordu. Sıfır kilometre, son teknoloji makine aldık.

ATIL ALANLARI DÜZENLEDİK

Belediyemiz karşısında peynir pazarı vardı, adı peynir pazarıydı. Üstü akıyor, altı donuyordu. Alt katını restore ettik, aylık 6 bin TL kira ile giyim mağazasına kiraladık. Pazarı hijyen hale getirdik, üzerine çatı kurduk. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile gelip, mallarını satıyorlar. Yan tarafında atıl bir tekstil atölyemiz vardı. Orayı konferans salonu ve yemek salonu haline getirdik. Güzel bir yerimiz oldu. İtfaiye garajımız vardı. Yıllardır çamur içerisindeydi. Üstü açık bir yerdi. Orayı Çevre Şehircilik Bakanlığı desteğiyle park ve itfaiye garajı haline getirdik. Onun yan tarafında depo yaptık. Pancar Kooperatifimize orayı kiraladık. Oradan da bir gelir elde ettik.

BELEDİYE-VATANDAŞ İŞBİRLİĞİNDE HUZUREVİ YAPIYORUZ

Huzurevi Projemiz var. Geldiğimizde temeli atılmış, kucağımızda bulduk. Bir yıldır emek veriyoruz. Şu an dış cephe boyaları bitti, pencere takılacak duruma geldik. İç işleri devam ediyor. İzmir’de hayırsever bir amcamız 4 süit dairenin yapımını üstlendi. Tüm masraflarını kendisi üstlendi. Belediyemiz ve hayırsever vatandaşlarımız ortaklığında yapıyoruz. Şu ana kadar devletten bir kuruş para almadık. Piyasaya da hiçbir borcumuz yok. Ve inşaatımız devam ediyor. İnşallah 1 yıl içerisinde tamamlayacağız. Yaşlı bakım ve huzurevimiz 90 kişi kapasiteli olacak. Bunun yanında istihdama da katkı sağlayacağız.

HAYVANCILIK BÖLGESİNDEKİ EKSİKLİKLERİ TAMAMLADIK

Değirmenderesi hayvancılık bölgesi ilan edilmiş. 20 yıldır hayvancılık bölgesi. 20 yıldır adı var. Seçimlere 15 gün kala açtılar, seçim geçti kapattılar. Biz geldikten sonra su depomuzu yaptık, elektriğini çektik. Bu yazın inşallah besicilerimizin ve hayvancılarımızın hizmetine sunacağız. Engebeli bir arazi idi, birkaç aylık çalışma ile araziyi düzledik.

TARIM İŞÇİLERİ İÇİN YER YAPTIK

Güreş yeri dediğimiz bir sahamız vardı. Mevsimlik işçiler burada kalıyordu. Buradan kaldırdık. Değirmenderesi mevkiine taşıdık. Elektrik ve su hattını çektik. Mevsimlik işçilerimiz için hazır durumda. Geldikleri zaman burada konaklayacaklar.

Rutin çalışmalarımız devam ediyor. Göreve gelince tüm araçları elden geçirdik. İtfaiye araçlarını yaptırdık. Cenaze aracımızı yeniledik.

YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Yapılacak çok işimiz var. İşin başındayız. Milletvekillerimize, devletimize çok ihtiyacımız var. Dünyada sağlık lideriyiz. Bugün Amerika denen süper güce Türkiye maske gönderiyor. 50-60 ülkeye yardım ediyoruz. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin.

SENİRKENT DEVLETİNE YÜK OLMAZ

Senirkent çok kendine güvenen, insanı mert, suyu sert bir yer. Senirkentli devletine çok yük olmaz. Isparta’da lise yokken, Senirkentliler Afyon’da okumuş. Okulunu kendisi yapmış, hastanesini kendisi yapmış. Bölge hastanesi varmış zamanında. Meslek Yüksek Okulunu kendisi yapmış. Şu an huzurevini kendisi yapıyor. Devletine çok yük olmayan bir ilçe. Allah devletimize zeval vermesin. Sayın Milletvekillerimiz bunları biliyor ve görüyor. İnşallah 15 yılın eksikliğini kapatacağız. Desteklerini görüyoruz."
Kadir HEYBELİ
Senirkent Belediye Başkanı


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü