Siyaset

Siyaset Haberleri

Serik’te karantina isyanı


Siyaset 7.06.2020 00:33:00 0
Serik’te karantina isyanı

Antalya’nın Serik ilçesinde karantina süresi uzatılan bölgede halk toplu eylem yaptı.

ANTALYA'NIN Serik ilçesine bağlı Merkez Mahallesi'nde koronavirüs vakaları nedeniyle karantina altına alınan 15 sokakta karantina süresi uzatıldı. Kaymakam Mehmet Kurdoğlu başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nca alınan kararı duyan karantinadaki vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

SALGIN İÇİN İDEAL ORTAM
Vaka sayılarının kontrolsüz artması nedeniyle karantinaya alınan ve evden zorunlu haller dışında çıkmayın uyarısı yapılan bölgede, toplu olarak eylem yapılması, 'bu işin ciddiyetini hala anlayamadık' dedirtti. Birçoğu maske bile takmayan ve sosyal mesafe kuralına dikkat etmeyen bölge halkı, adeta hastalığın yayılması için en ideal koşulları sağlamak için yarıştı.

EMNİYET MÜDÜRÜ GELDİ
Akşam saatlerinde başlayan olayın ardından bölgeye çok sayıda polis, çevik kuvvet ve özel harekat ekipleri sevk edildi. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da hazır bekletildi. İlçe Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan, bölgeye gelerek vatandaşları ikna etmek için çalıştı. Vali ve kaymakamın bölgeye gelmesini isteyen bölge halkı karantinanın kaldırılmasını talep etti. Polis bariyerleriyle çevrilen karantina sınırında toplanan vatandaşlar, "Hepimiz 14 gündür karantinadayız. Burada bir şey kalmadı. Hastamız kalmadı. Çocuklarımız sınava girecek. Birçoğumuz otellerde çalışıyor. Bizim ekmeğe ihtiyacımız yok. Biz onlara ekmek verelim. Askere gideceklerimiz var" diyerek tepki gösterdi.

SON HASTA SAYISI 31'Dİ
Serik'te oturan bir kadın ve kaynanasında çıkan koronavirüs vakasının ardından İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca bu kişilerin temaslı olduğu kişilerin yaşadığı bölgeyi iki hafta önce karantina altına almıştı. Son testlerde koronavirüse yakalanan kişi sayısı 31 olurken, salgın riskinin geçmediği vurgulandı.

PSİKOLOJİYİ ETKİLEDİ
Son dönemde yaşananlar halkın psikolojisinin nasıl etkilendiğini gösterdi. Karantinadaki mahallede yaşayan Lütfiye Yavuz, vatani görevini yaptığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden terhis olup gelen torunu Sebahattin Yavuz'la barikatların arkasından hasret giderdi. Torununa sarılamayan babaanne gözyaşı döktü. Doğukan Kındır ise bölgede yaşayan babasına doğum gününde sürpriz yaptı, bariyerlerin üzerinden pasta ikram etti.

POLİSLE KARŞI KARŞIYA
BÖLGE halkının tepkisi sabah saatlerinde de devam etti. 15 bin nüfuslu mahallenin 2 bin nüfuslu 15 sokağında uygulanan karantinanın kaldırılmasını isteyen vatandaşlar sabah bir araya gelerek protesto gösterisi yaptı. Polisin ikna çabalarına rağmen zaman zaman gergin anların yaşandığı karantina bölgesinde, gruptan bazıları karantinanın kaldırılmasını isteyip, polise taş attı. Bazıları da polisin kurduğu demir bariyerleri aşmaya çalıştı. Atılan taşlar polis araçlarına zarar verdi. Polis grubu dağıtmak için kalkan ve biber gazıyla müdahale etti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması
Bursa halkı, Ramazan pidesi fiyatlarından memnun mu? Bursa halkı, Ramazan pidesi fiyatlarından memnun mu?
Enerji alanındaki stratejik yatırımlara devam Enerji alanındaki stratejik yatırımlara devam
Nevşehir Belediyesi’nden “dolandırıcılık” uyarısı Nevşehir Belediyesi’nden “dolandırıcılık” uyarısı