SESİ SOLUĞU KESİLEN BAKA EĞİRDİR'DE GÖRÜLDÜ


Turizm 26.08.2020 00:32:00 0
SESİ SOLUĞU KESİLEN BAKA EĞİRDİR

Uzun bir süredir sesi soluğu çıkmayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel sekreteri nihayet Eğirdir'de görüldü.

BAKA Genel Sekreteri Volkan GÜLER beraberinde BAKA Uzmanları Ayşe BAL, Sibel DOĞANKAYA, Özlem KARAKOÇ ve Abdullah MADENCİ Eğirdir’de yapılması planlanan turizm ağırlıklı projeleri hayata geçirmek için yerinde incelemelerde bulundular.

 

BAKA Genel Sekreteri ve beraberindeki heyet ilk olarak Eğirdir Kaymakam Adem ÇELİK, Belediye Başkanı Veli GÖK ve İl Genel Meclisi Üyeleri Sezgin ÖZDOĞANCI, Eyüp DOĞAN ve Süleyman SARPDAĞ ile Kaymakamlıkta bir toplantı gerçekleştirerek başta tarımsal ve turizm amaçlı kurulan Sorkuncak Köyü Lavanta bahçesinin imar planı hakkında görüşmeler gerçekleştirdiler. Buradaki değerlendirme toplantısının ardından Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün Isparta Turizmine kazandırdığı Elektrikli Teknede incelemelerde bulunan heyet YAT Turizmine 2 adet daha elektrikli ve sıfır atık standartlarına uygun tekneye ihtiyaç olduğunun altı çizildi. Kaymakam Adem ÇELİK BAKA’dan 2 adet daha elektrikli tekne talep etti.


BAKA Genel Sekreteri Volkan GÜLER ve BAKA Uzmanları Turizm amaçlı kullanılacak Elektrikli Teknenin işleyişi hakkında bilgiler alarak bu yatırıma sıcak baktı.


Daha sonra Sorkuncak Köyüne hareket eden heyet burada kurulan Lavanta bahçelerini gezerek planlanan yatırımlar için görüş alış verişinde bulundular. Heyet buradan Göktaş Köyüne gitti. Köy Muhtarı Hüseyin KUZU ve köy halkı tarafından coşkuyla karşılaşan BAKA Genel Sekreteri, Kaymakam ve Başkan uzun süren incelemeler sonucu Göktaş Köyü halkının Turizm pastasından nasıl faydalanabileceklerini istişare ettiler. Göktaş Köy sahilinde bulunan Balıkçılarla sohbet eden BAKA Genel Sekreteri, Kaymakam ve Başkan balıkçıların sıkıntılarını ve neler yapabileceklerini değerlendirdiler. Eğirdir Gölünde Kerevit avlayarak geçimini sağlayan ve kerevit sepetlerini tamir eden bayanlarla uzun süre sohbet eden BAKA Genel Sekreteri ve Uzmanlar sorunlara nasıl destek vereceklerinin planlarını yerinde inceleyerek ve notlar alarak öğrendiler.


Göktaş Köyü halkının isteklerini köy meydanında dinleyen Eğirdir Kaymakamımız Adem ÇELİK ve Belediye Başkanımız Veli GÖK bazı istekleri anında yerine getirerek talimat verdiler.


Son olarak BAKA desteği ile Eğirdir’e yapılacak olan MANTAR Fabrikasının kurulacağı alanda incelemelerde bulunan heyet Eğirdir’den ayrıldı. Önümüzdeki süreçte Eğirdir’e BAKA desteği ile büyük yatırımların gelmesi planlanıyor.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü