SESİ SOLUĞU KESİLEN BAKA EĞİRDİR'DE GÖRÜLDÜ


Turizm 26.08.2020 00:32:00 0
SESİ SOLUĞU KESİLEN BAKA EĞİRDİR

Uzun bir süredir sesi soluğu çıkmayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel sekreteri nihayet Eğirdir'de görüldü.

BAKA Genel Sekreteri Volkan GÜLER beraberinde BAKA Uzmanları Ayşe BAL, Sibel DOĞANKAYA, Özlem KARAKOÇ ve Abdullah MADENCİ Eğirdir’de yapılması planlanan turizm ağırlıklı projeleri hayata geçirmek için yerinde incelemelerde bulundular.

 

BAKA Genel Sekreteri ve beraberindeki heyet ilk olarak Eğirdir Kaymakam Adem ÇELİK, Belediye Başkanı Veli GÖK ve İl Genel Meclisi Üyeleri Sezgin ÖZDOĞANCI, Eyüp DOĞAN ve Süleyman SARPDAĞ ile Kaymakamlıkta bir toplantı gerçekleştirerek başta tarımsal ve turizm amaçlı kurulan Sorkuncak Köyü Lavanta bahçesinin imar planı hakkında görüşmeler gerçekleştirdiler. Buradaki değerlendirme toplantısının ardından Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün Isparta Turizmine kazandırdığı Elektrikli Teknede incelemelerde bulunan heyet YAT Turizmine 2 adet daha elektrikli ve sıfır atık standartlarına uygun tekneye ihtiyaç olduğunun altı çizildi. Kaymakam Adem ÇELİK BAKA’dan 2 adet daha elektrikli tekne talep etti.


BAKA Genel Sekreteri Volkan GÜLER ve BAKA Uzmanları Turizm amaçlı kullanılacak Elektrikli Teknenin işleyişi hakkında bilgiler alarak bu yatırıma sıcak baktı.


Daha sonra Sorkuncak Köyüne hareket eden heyet burada kurulan Lavanta bahçelerini gezerek planlanan yatırımlar için görüş alış verişinde bulundular. Heyet buradan Göktaş Köyüne gitti. Köy Muhtarı Hüseyin KUZU ve köy halkı tarafından coşkuyla karşılaşan BAKA Genel Sekreteri, Kaymakam ve Başkan uzun süren incelemeler sonucu Göktaş Köyü halkının Turizm pastasından nasıl faydalanabileceklerini istişare ettiler. Göktaş Köy sahilinde bulunan Balıkçılarla sohbet eden BAKA Genel Sekreteri, Kaymakam ve Başkan balıkçıların sıkıntılarını ve neler yapabileceklerini değerlendirdiler. Eğirdir Gölünde Kerevit avlayarak geçimini sağlayan ve kerevit sepetlerini tamir eden bayanlarla uzun süre sohbet eden BAKA Genel Sekreteri ve Uzmanlar sorunlara nasıl destek vereceklerinin planlarını yerinde inceleyerek ve notlar alarak öğrendiler.


Göktaş Köyü halkının isteklerini köy meydanında dinleyen Eğirdir Kaymakamımız Adem ÇELİK ve Belediye Başkanımız Veli GÖK bazı istekleri anında yerine getirerek talimat verdiler.


Son olarak BAKA desteği ile Eğirdir’e yapılacak olan MANTAR Fabrikasının kurulacağı alanda incelemelerde bulunan heyet Eğirdir’den ayrıldı. Önümüzdeki süreçte Eğirdir’e BAKA desteği ile büyük yatırımların gelmesi planlanıyor.

Başkan Parlak’tan sanat evlerine anlamlı ziyaret Yusuf Murat Parlak, İstasyon Sanat Evi ve Seramik Sanat Evi’nde kursiyerlerle buluşarak el emeği çalışmalarını inceledi, ilçenin sanata açılan kapısı olan merkezlerle gurur duyduklarını ifade etti.
Batı Akdeniz'e hızlı tren müjdesi İstanbul – Antalya Hızlı Tren Projesi ile Isparta ve Burdur ulaşımda çağ atlıyor. Yeni hat sayesinde Isparta–İstanbul arası 3 saat 30 dakikaya, Isparta–Antalya arası ise sadece 45 dakikaya düşecek; bölge ekonomisi, turizmi ve ticareti yeni bir döneme gir
Isparta’da boşanmalar rekor kırdı Isparta’da boşanmalar zirveye ulaştı: 2025’te 1.109 çift yollarını ayırdı. Uzmanlar, ekonomik ve sosyal koşulların etkili olduğunu vurguluyor.
Kaş’ta Hafız öğrenciler teravih namazlarını kıldırıyor Kaş Müftülüğü’ne bağlı Kınık Mahallesi Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu öğrencileri, Ramazan boyunca ilçedeki camilerde teravih namazlarını kıldırıyor, müezzinlik yapıyor ve mukabele programlarına katılıyor. Kurs yöneticileri nezaretinde her gün farklı
Gençlerde Hız Vardır, Yaşlılarda İstikamet Akdeniz Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi kapsamında, 2025–2026 Bahar Dönemi’nde öğrenciler Kepez Belediyesi biriml