Sevgililer günü ne kadar popüler?

14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla NG Araştırma kamuoyu yoklaması yaptı. 5 - 9 Şubat 2021 tarihleri arasında Türkiye genelinde, 15 yaş üzeri 2 bin 198 kişinin katılımı ile online araştırma yöntemiyle gerçekleşen araştırma sonuçlarına göre 14 Şubat bazıl


Gündem 13.02.2021 11:00:00 0
Sevgililer günü ne kadar popüler?

BURSA (İGFA) - 14 Şubat bazılarımız için çok anlamsız gelse de, bazılarımız için ise hediyeleşmek ve hatırlanmak için büyük bir fırsat. Ülkemizde ise 14 Şubatı kutlayanların sayısı bir hayli fazla. NG Araştırma şirketi, 2 bin 198 kişinn katılımıyla online araştırma yöntemiyle yaptığı kamuoyu yoklamasının sonuçlarını paylaştı.

Katılımcıların yüzde 56sı 14 Şubat Sevgililer Gününü kutlama eğiliminde. Zaman zaman da kutlayanları düşündüğümüzde Sevgililer Günü Türkiyede oldukça popüler!

Sevgililer gününü kutlama nedenlerimiz neler?

Araştırmaya katılanların yüzde 39u bu günü sevgisini hissettirmek için bir fırsat olarak görüyor. yüzde 19u ise hediye alıp vermeye güzel bir sebep oluşturduğu için bu günü kutluyor. Kalanlar ise bu özel günü sevdiklerini söyleyenler, sevgililerinin beklentisi olduğunu ve diğer etkenleri belirtenlerden oluşuyor.

Araştırma sonuçlarına göre erkeklerin yüzde 45i sevgisini hissettirmesi için bu günü fırsat olarak görürken, yüzde 21i ise sevgisilisinin / eşinin beklentilerini karşılamak için kutluyor. Kadınlarda sevgisini hissettirmek için bu günü fırsat görenlerin oranı yüzde 35 iken hemen arkasından yüzde 25 ile hediye alıp vermeyi önemseyenleri görüyoruz. Sonuçlara baktığımızda ilk neden olarak günün anlamıyla paralel olduğunu görüyoruz. Sonrasında ise bakış açıları farklı noktalarda odaklanıyor.

Her 5 erkekten 1i sevgilisinin beklentisi olduğu için bu günü kutladığını itiraf etti. Her 4 kadından 1i ise kalplerine giden yolun hediyeden geçebildiğine dair göz kırptı.

Sevgiline / Eşine hangi hediyeyi alacaksın?

14 Şubat güzel duygularımızı anmak ve sevdiklerimizle paylaşmak için heyecan verici bir gün! Fakat hediye konusu bizim için bazen düşündürücü olup karar vermemizi zorlaştırabiliyor. Katılımcılara sorulan her 10 kadından 2si, sevgilisine kıyafet almayı planlarken, her 10 erkekten 2si ise sevgilisine çiçek almayı düşünüyor. Katılımcılarımızdan her 10 kişiden 1i partnerine üzerinde adı veya resmi olan özel bir hediye almak istiyor!

Sevgililer Gününde her 5 kadından 1i hediye olarak takı beklediğini belirtirken, her 5 erkekten 1i ise hediye olarak saat istediğini söyledi. Bu sonuçlar da insanların aksesuarı ne kadar sevdiğini bir kez daha gösterdi.

Öte yandan 14 Şubatı nerede geçirmek isteriz? sorusuna da pandemi dolayısıyla her 10 kişiden 3ü evde geçirmek istediğini belirterek yanıtladı. Her 10 kadından 3ü bu özel günü deniz kenarında geçirmek istediğini söylerken, erkeklerden 2si deniz kenarında geçirmek istediğini belirtti. Ayrıca araştırmaya göre katılımcıların yüzde 39u, pandemi nedeniyle Sevgililer Günü planının değiştiğini söyledi! yüzde 36 salgının planlarını etkilemediğini belirtti.


Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız" Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız"
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35 Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
BUSADER iftar davetinde buluştu BUSADER iftar davetinde buluştu