Gündem

Gündem Haberleri

Siirt de afete seferber

Siirtte afet eğitim seferberliği başlatıldı.


Gündem 5.02.2021 17:00:00 0
Siirt de afete seferber

SİİRT (İGFA) - İçişleri Bakanlığınca "Türkiye Afet Eğitim Yılı" olarak belirlenmesi ardından Siirtte de seferberlik başlatıldı.

Siirt Valiliği Konferans Salonunda Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında düzenlenen seferberlik toplantısına, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, Vali Yardımcısı Resul Özdemir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay,  İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cahit Akkoyun ve paydaş kurum amirleri katıldı.

Afet ve Acil Durum Müdürü Cahit Akkoyun ve Şube Müdürü Şehmus Sevgili tarafından İl Afet Risk Azaltma Planının oluşturulması için izlenecek yol ve yöntemler hususunda hazırlanan sunum ile katılımcılar bilgilendirildi.

Afete karşı hazırlıklı olma bilincinin toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayan Vali Hacıbektaşoğlu, Siirt’in birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını hatırlatarak, olası afetlere karşı topyekün bir tedbir plan ve programının ortaya konulması için çalışmalar yapılacağını ifade etti.

Toplantıda ayrıca İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlama konusunda yürütülecek çalışmalar görüşüldü.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı