Siirt Kurtalanda husumetli iki aile barıştırıldı

Siirtin Kurtalan ilçesinde iki aile arasındaki husumet, yetkililer ve kanaat önderlerinin girişimleriyle sona erdirildi.


Gündem 10.03.2021 15:30:00 0
Siirt Kurtalanda husumetli iki aile barıştırıldı

SİİRT (İGFA) - Kurtalanda 6 ay önce bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga dolayısıyla aralarında husumet oluşan Doğan ve Algül aileleri, Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt Barosu Başkanı Nizam Dilek ve kanaat önderlerinin girişimiyle barıştırıldı.

Bir düğün salonunda düzenlenen barış töreni, Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.Vali Hacıbektaşoğlu, ölümle sonuçlanan üzücü olayın yaşanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.  Doğan ve Algül ailelerine gösterdikleri cesaretten dolayı teşekkür eden ve alınan kararın önemli olduğunu belirten Hacıbektaşoğlu, "İnsan olarak kendimizi ve toplumumuzu kontrol etmek zorundayız. Burada özellikle aile büyüklerine, analara, babalara çok büyük işler düşmekte. Yoktan, küçücük sebeplerle insanların birbirine şiddet uygulaması ve sonuçta ölüme varan olayları görmek bizi çok üzüyor. İnsanız, toplum halinde yaşıyoruz. Eksikliklerimiz ve hatalarımız var. Bunların yolu şiddet ve insan öldürmek değildir. Doğan ve Algül aileleri büyük bir cesaret gösterdiler. Allahın emrini Hazreti Muhammedin sünnetini yerine getirmek üzere bir karar verdiler. Bizler de bunu yürekten destekliyoruz. Bu barış ümit ederiz bu tür vahim olayların olmamasını sağlar, bu olayların yaşanmamasına bir sebep olur" diye konuştu.

Siirt Baro Başkanı Nizam Dilek ise Kuran-ı Kerimden okuduğu ayetlerle barış ve kardeşliğin önemine dikkati çekti. Okunan duanın ardından iki aile büyükleri Kuran-ı Kerimin altından geçip barış yemini etti. Uzlaşma programı davetlilere tatlı ikramıyla sona erdi.


Kümes hayvancılığında büyüme Kümes hayvancılığında büyüme
Dünya çocukları İstanbul'da buluşacak Dünya çocukları İstanbul'da buluşacak
Türkiye’nin lojistikteki yol haritası ne olmalı? Türkiye’nin lojistikteki yol haritası ne olmalı?
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi