Siirtli ev hanımı amigurumi siparişlerine yetişemiyor

Siirtte ev hanımı Demet Sabır, hobi olarak başladığı örgü tığı ile sık iğne tekniği kullanılarak oyuncak sanatı olan amigurumiyi ekmek kapısına çevirdi. Evinin bir bölümünü atölyeye çeviren Sabır, yaptığı ürünlerin satışına internetten başladı.


Gündem 9.02.2021 15:00:00 0
Siirtli ev hanımı amigurumi siparişlerine yetişemiyor

SİİRT (İGFA) - Siirt’te evinin odasını atölyeye çeviren Demet Sabır, hobi olarak başladığı amigurumi sanatını ekmek kapısına çevirdi. Örgü tığı ile sık iğne tekniği kullanılarak oyuncak sanatı olan "amigurumi" ile yaptığı ürünleri internetten satışa sunan Siirtli ev hanımı Demet Sabır, şimdilerde siparişlere yetişebilmek için yoğun mesai harcıyor.

Örgülerinde her zaman için organik olan ipleri tercih ettiğini anlatan Sabır, özellikle prematüre bebekler için de antipirik ipleri kullandığını belirterek, "Amigurumi biliyorsunuz annelerimizin vazgeçilmezi, uyku arkadaşları, oyun arkadaşları. Dekoratif olarak onlarda yine benim üretimimde amigurumilerin çok çeşitleri var. Annelerin talepleri üzerine istenilen ölçülerde istenilen büyüklükte ve istenilen amaçta örgüleri yapıyorum" dedi. Bebek kıyafetleri, tulumlar, battaniyeler prematüre bebeklerimiz için minik yelekler minik patikler onlara kıyafet bulmakta biraz zorlandığını anlatan Sabır, "Ben hobi odamı öncesinde birkaç raf iple başladım, daha sonrasında büyüttüm. Şu an kocaman bir hobi odam var, iplerle, malzemelerle dolu. İstediğim her şeyi örmek, iplerimin elimin altında olması çok hoşuma gidiyor. Bu şekilde üretmeye devam ediyorum" diye konuştu.

Öte yandan siparişlere yetişebilmek için yoğun mesai harcadığını da belirten Demet Sabır, sipariş sonrasında en geç bir hafta içerisinde teslimat yaptığını söyledi.

Başkan Parlak’tan sanat evlerine anlamlı ziyaret Yusuf Murat Parlak, İstasyon Sanat Evi ve Seramik Sanat Evi’nde kursiyerlerle buluşarak el emeği çalışmalarını inceledi, ilçenin sanata açılan kapısı olan merkezlerle gurur duyduklarını ifade etti.
Batı Akdeniz'e hızlı tren müjdesi İstanbul – Antalya Hızlı Tren Projesi ile Isparta ve Burdur ulaşımda çağ atlıyor. Yeni hat sayesinde Isparta–İstanbul arası 3 saat 30 dakikaya, Isparta–Antalya arası ise sadece 45 dakikaya düşecek; bölge ekonomisi, turizmi ve ticareti yeni bir döneme gir
Isparta’da boşanmalar rekor kırdı Isparta’da boşanmalar zirveye ulaştı: 2025’te 1.109 çift yollarını ayırdı. Uzmanlar, ekonomik ve sosyal koşulların etkili olduğunu vurguluyor.
Kaş’ta Hafız öğrenciler teravih namazlarını kıldırıyor Kaş Müftülüğü’ne bağlı Kınık Mahallesi Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu öğrencileri, Ramazan boyunca ilçedeki camilerde teravih namazlarını kıldırıyor, müezzinlik yapıyor ve mukabele programlarına katılıyor. Kurs yöneticileri nezaretinde her gün farklı
Gençlerde Hız Vardır, Yaşlılarda İstikamet Akdeniz Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi kapsamında, 2025–2026 Bahar Dönemi’nde öğrenciler Kepez Belediyesi biriml