Siirtte yılların hayali gerçek oluyor

Siirt Belediyesi, 2006 yılında yapımına başlanan ancak zamanla istenen verimi alamayan Güres Caddesine el attı.


Gündem 25.02.2021 15:00:00 0
Siirtte yılların hayali gerçek oluyor

SİİRT (İGFA) - Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında düzenlenen toplantı ile projenin detayları tek tek anlatıldı. Güres Caddesinin kentin kalbi konumunda olduğunu söyleyen Hacıbektaşoğlu, "Proje ihaleye çıkmadan Siirt kamuoyu ile paylaşmak istedik. Yapımının üzerinden 14-15 yıl geçti. Tüm esnafın gündemine geldi. Kanalizasyon ve basklarda sorunlar ortaya çıktı. Orda biriken gazlar şehir için de ciddi bir sorun oluşturuyor. Cadde sakinleri ve tüm vatandaşların rahat bir şekilde alışverişlerini yapabilmesi ve caddenin güzelliklerinde istifade edebilmesi için kullanımını kısıtlamaktan çıkarıyoruz. Hem altyapıyı yeniliyoruz hem de caddenin modern bir görüntüye kavuşmasını bağlıyoruz" dedi.

Projeyi değerlendiren vatandaşlar, yıllardır beklenen projenin bu olduğunu, özellikle alt ve üst yapısı ve gece ışıklandırması ve yeşil alanı artırılacak çalışmaları sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

 


Kültürel 5 bin 'GençKart'landı! Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu
Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız" Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız"